Коя ще е голямата иновация в iPhone 6?

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Вероятно най-добрата функционалност около бъдещия iPhone няма да е нито големината му нито някой иновативен сензор. В последно време различни източници твърдят, че Apple работят върху технологията на т.нар. квантови точки, с чиято помощ цветовете на екрана ще изглеждат невероятно реалистични и дълбоки, съобщава Business Insider.

По същността си квантовите точки представляват нанокристали, направени от полупроводници. Миниатюрните им размери позволяват при процесите в тях да се влияят от квантовите ефекти. Благодарение на тези ефекти квантовите точки са способни да излъчват светлина с дължини на вълната (цвят), който е по-реалистичен и точен от светлината, излъчвана от сега използваните материала.

Или с други думи казано квантовите точки ще позволят генерирането на по-реалистични цветове на екрана на бъдещите модели на iPhone.

Миналия декември от Майки Кембъл от AppleInsider публикува резюме на по-стар патент на Apple, който се описва как компанията може да използва квантовите в дисплеите. От гиганта смятат, че тази технология може значително да подобри качеството на нейния Retina дисплей, посредством поставянето на филм от квантови точки.

Преди две седмици от Patently Apple обобщиха информацията за четири нови патента на Apple, които са свързани с ползването на квантовите точки в дисплеите. Въпросните ще позволят разширен светлинен диапазон, в който бъдещите квантови точки ще излъчват. По този начин от Apple се надяват да решат техническите проблеми, видими при таблетите Кindle Fire HDX на Amazon, в които също са използвани квантови точки.