Очаква ни сняг и през март 2014

25
Добави коментар
BulFootball
BulFootball

Очаква ни сняг и през март 2014

Nadpis.com

26/02/2014

Около 8 март се очаква сериозно захлаждане с валежи от сняг.
По-значителни валежи има около 17-ти март.

С превалявания от дъжд, а по планините и от сняг ще започне новият месец, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

През март динамиката на атмосферните процеси над Балканския полуостров ще бъде повишена и времето в нашата страна ще е много динамично, променливо.

Най-ниските температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, а най-високите – между 20 и 25 градуса.

В събота – 1 март валежите ще са слаби, а в неделя и в началото на следващата седмица ще обхванат по-голяма част от страната. В планините над 1300-1500 м валежите ще са от сняг.

Към 6-8 март от север ще проникне студен въздух и на места и в равнините дъждът ще премине в сняг. Отново превалявания ще има към 12 март, когато температурите слабо ще се повишат.

В края на първото и в началото на второто десетдневие валежи не се очакват, а температурите ще са относително ниски. Вероятност за по-значителни валежи има около 17-ти, 22-ри и 27-ми март.

Средната месечна температура ще бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е между 3 и 6 градуса, по Черноморието и в Южна България – между 5 и 8 градуса, а в планините – между минус 7 и минус 1 градус.

Коментари

коментара