Климатична техника клас А

2
Добави коментар
webmotionseo
webmotionseo

Директивата на Европейския съюз 92/75/ЕЕС от 2004г. за енергийно окачествяване на климатични системи, определя климатичната техника клас А като системата с най-висока енергоефективност (за сравнение системите с най-ниска енергоефективност са клас G). Ескперти в областта са установили, че повишаването на енергоефективността на климатиците само с 5% може да скъси значително срока на възвращаемост на инвестицията. Средно животът на климатичните системи е между 10 и 13 години, като периода на изплащане на инвестицията, посредством спестяване от използването на електроенергия е 2 до 3 години (за моделите от клас А). Инсталациите се препоръчват за употреба през есенно-зимния сезон, когато консумацията на ток е по-ниска, съответно и себестойността на отоплението.

Поради големите възможности, които предлагат системите, експерти в областта препоръчват максималната мощност да е основната характеристика при избора на климатик. Когато избирате климатик трябва да имате предвид запаса от мощността на работа при ниска температура, а също и режимът на работа. При стартиране инверторната система започва работа с максимална мощност, за достигане за кратко време на избраната температура, като в последствие намалява мощността си значително достигайки 30-40% от максималната си възможности на работа. В това положение климатикът има много ниски нива на шум, а топлината в стаята  е постоянна.

Когато избирате климатична система имайте предвид: правилния подбор на климатик с подходящи нива на енергийна ефективност, зависи главно от големината на помещението; следвайте внимателно оказаните условия по инсталиране и тестване на климатика, които да гарантират дългия живот на експлоатация и нормалната работа с уреда; дали специалистите, които монтират системата, притежават необходимата специализирана апаратура и инструменти за монтаж, демонтаж и поддръжка на климатиците. Преди да изберете нужната климатична система трябва да имате предвид кога ще се използва най-често тя: дали през есенно-зимния период за отопление или през пролетно-летния сезон за охлаждане, а също и какво е изложението на помещението, където ще бъде поставена системата и дали ще има възможни топлинни загуби.

Когато сте запознати предварително с изискванията за избор на климатична система, какви функции притежават предлаганите климатици и какви са ползите от инсталирането на охладителна/отоплителна система, изборът на правилния климатик за Вас ще бъде много лесна задача. Ние работим за комфорта на нашите клиенти и предлагаме най-подходящите и изгодни продукти, съобразени с индивидуалните нужни на всеки.