Скандално интервю с Мишо Шамара

32
Добави коментар
BulFootball
BulFootball

Скандално интервю с Мишо Шамара

Nadpis.com

26/02/2014

Мишо Шамара – най-скандалният рапър в България.

Шамара за Бойко, БСП, хип-хипа в България.

Мишо, как ви се сториха тазгодишните хип-хоп награди? Защо не участвахте?

Тези награди имат по-малко гледания от фейсбука на сина ми. Пък и няма как да ме оценяват в нещо, което аз съм създал. Все едно аз да съм измислил баницата и да дойдат някакви хора, които от една година се занимават с баница и да ми дават оценки на мен как се прави баница. Това е супер несериозно. По-скоро на такива награди трябва да се обърне внимание на създателите на тази музика – Ди Джей Станчо, Васко Теслата и примерно на мен. Ние сме хората, които създадохме тази игра преди 20-25 години. Звучи несериозно хора, които нямат елементарна представа от тази музика какво представлява, да оценяват другите. Аз затова не участвах, все едно да си чеша егото. Миналата година насила участвах и спечелих две награди, но за какво са ми някакви пластмаси, които нямат никаква стойност.

 

Да разбираме ли, че не одобрявате наградените?

Не, напротив. Не казвам, че не са ги оценили правилно. Тези, които ги оценяват, обаче нищо не разбират от тази музика и оценяват по най-повърхностните параметри. Аз нямам претенции кой е спечелил. Но е все едно аз да организирам награди за строители, при положение че нищо не разбирам от строителство.

 

Какво мислите за изцепките на рапъра Криско? Позволи си да троши в един хотел в Горна Оряховица, даже го съдиха.

Лапешка работа, напил се е, направил някаква глупост. Навремето „Аеросмит“ потрошаваха цели хотели. Той все пак е рапър. Да прави някакви простотии от време на време даже е идеално. Не че му е позволено, но е добре за имиджа му, за пиара. Ако направят някоя мизерия, а после си платят, какво толкова. Счупил един телевизор! Колко струва един телевизор? 200 лева. Той на вечер взима 2000 лева. Ако иска, може да счупи и десет. Пък си прави и реклама.

 

Скоро се подложихте на операция на очите. Наред ли е всичко сега?

Правих си лазерна корекция за късогледството. Обаче имах още малко проблеми, ама лекарите ги оправиха и сега съм много добре. Виждам супер. Биха ми някакви инжекции в очите и беше малко страшничко.

Синът ви също прави опити в рапа. Как се справя?

Ами скоро направихме ново парче – „Стивън Кинг“. Пуснахме и неофициално видео. Мисля, че много се кефи лапето. Той вече е 10-годишен, скоро ще влезе в тийнейджърска възраст. Много се забавляваме с него. Не на всяко дете баща му е звезда, това го слагам в кавички, за да не излезе, че се правя на интересен. И на него му е забавно да прави рап музика и видеоклипове. Щом децата ги карат от 7-годишни да свирят на цигулка или някакъв друг инструмент, защо да няма и деца, които рапират. В момента хип-хопът е най-популярната арт форма в света и от него се изкарват най-много пари. Много по-вероятно е един ден да станеш богат от рап, отколкото от каквато и да е друга музика.

 

А дъщеря ви проявява ли интерес към вашите занимания?

Тя беше влязла в една от песничките на брат си навремето, но се срамува като цяло. Обаче отделно, съвсем сама, се записа в един хор и ходят да пеят по църкви, обществени мероприятия, по разни празници. Пеят хорови песнички. Но аз много се кефя, че е по нейна собствена инициатива. Те даже ходят и да спортуват, имат участия със синхронно плуване. Можете да я гледате в басейна на Дианабад. Жена ми много ги натиска и двамата да спортуват. Те са направо в казармен режим. Няма лиготии, заети са от сутрин до вечер. Тя е лошото ченге, аз съм доброто.

 

Преди подкрепяхте Бойко Борисов. После се оказахте един от най-големите му противници. Какво е мнението ви днес?

Никога не съм го подкрепял. Аз го познавах отдавна, той се опитваше да ми охранява заведенията, но не се съгласих, защото имаше супер дебели цени и рекетьорските му номера не минаха. Когато направиха движението, ми се беше обадил да му организирам един концерт, някакви рапъри да попеят и това съм направил за него, преди да направи партия. После го видях какво лайно е още като стана кмет. Даже се е*авахме с него с пародията на „Фенки, фенки“, само че той е малоумен, няма как да схване, че е подигравка. И после, като песните ми станаха силно анти-ГЕРБ политизирани, се опитаха да ме вкарат даже в затвора за думи, които даже не съм казал. Ти не може да искаш от един рекетьор, наркотрафикант, педофил, защото аз съм виждал есемесите до Сесил Каратанчева, да разсъждава нормално. Той навремето идваше да ме моли да охранява дискотеките ми.

 

Бойко Борисов все пак е важен фактор в политическия живот.

 

Хората се страхуват от него. Той няма мъжко достойнство, отмята се на всяка втора дума. Като види опасност и бяга, предава най-верните си приятели. Аз даже като го наричам мутра, го лаская.

 

Смятате ли, че Борисов има шанс да се върне на власт?

 

Никакъв шанс няма. Не знам как я вижда тая работа с тези си опити, но ако предположим, че евентуално направи някоя измама или нещо друго се случи и той се върне на власт, вие нали се сещате, че на следващия ден пред парламента ще е цяла България и ще го линчуват като Кадафи. Няма и един нормален човек, който не е сред служителите му, да го харесва. Защото само тия го харесват, на които е хвърлил някоя стотинка, и Прокопиевите медии. Не мога да повярвам, че някой се страхува от този мишок. Той и в парламента като заговори с тоя фалцет, с естрогенното гласче… То няма нищо мъжко бе, брат. От един тъп рапър като мене, дето нямам 1000 лева спестени и едвам си плащам сметките и се страхува и оплаква от мен в парламента. Ебати мишока смешен, ебати и милиардите.

 

За предишното управление разбрахме. А за новото какво ще кажете?

 

В момента най-важното нещо е той да не се върне на власт, за да има някакво икономическо развитие в страната. И затова той трябва да влезе в затвора. Аз ако съм предприемач и знам, че тоя лайнар ще се върне на власт, как да изтегля 10-годишен кредит и да плащам и лихви, като знам, че нищо няма да стане. Икономиката в България може да тръгне едва тогава, когато Бойко влезе в затвора.

 

А новото правителство?

 

Новото правителство прави много стъпки. Вдига майчинските с малко, пенсиите с малко, но е по-добре от за 4 години с нищо. Но ти не можеш да очакваш чудеса, ей така щракаш с пръсти и… Трябва да има технологично време всичко да се случва. Тия безбожници гербаджиите организираха платените протести лятото заради заем от един милиард. А гърците задето нямаха 14-а заплата, не 13-а, а 14-а, им дадоха 250 милиарда. Само ние в Европа протестираме срещу вземането на заеми.

 

Участвахте миналото лято в така наречените контрапротести. Харесвате ли новия премиер Пламен Орешарски?

Мисля, че Орешарски много добре се справя. Не е харизматичен и медиен герой като Бойко Супермена, но все пак на нас министър-председател не ни трябва да се женим за него и да се целуваме с езици, на нас ни трябва министър-председател, който да бачка. Орешарски бачка, не се снима по цял ден как реже ленти. Докато Бойко се снима как реже ленти, Орешарски ходи и бачка! На мен не ми трябва премиер кинозвезда да ходя да го снимам и да му вземам автографи.

vsekiden.com

Коментари

коментара