Samsung Galaxy S5 е най-добрият бизнес телефон :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

В понеделник в Барселона беше представен дългоочакваният наследник на линията на Samsung Galaxy. Коментарите за него бяха твърде различни. Анализатори от Zdnet.com го определиха за най-добрия бизнес телефон. Ето защо:

Сензор за отпечатък

Въпреки че от Apple, HTC и Motorola представиха телефони със сензори за пръстов отпечатък, новото при Samsung е именно надграждането. Сензорът за пръстов отпечатък ще може да се използва не само за отключване на телефона и покупка на приложения, но е за плащане във всички сайтове, работещи с PayPal. По този начин само с докосване на дисплея потребителите ще могат да купуват продукти от ebay. Опцията на S5 позволява и заключване на папки, които ще бъдат единствено достъпни за собственика на телефона.

Сензор за пулс

Сензорът за пулс беше логично продължение и допълнение на започнатата линия със смарт часовниците на Samsung. Новият телефон идва и с инсталирана апликация, която мери пулса. Достатъчно е потребителят да постави пръста си на сензора и от 5 до 10 секунди устройството ще измери пулса му. По този начин Samsung отправят сериозна заявка и на фитнес пазара.

Камера

Камерата на Samsung Galaxy S5 е 16 мегапиксела или с 3 мегапиксела повече от S4 и с цели 8 от последния iPhone. Но по-важното, що се отнася до камерата, е, че автофокусът е значително по-бърз. Нужното време е намалено двойно – от 0,6 на 0,3 секунди. Към камерата е добавена и нова функция, наречена Selective focus, с която се избира, както се разбира и от името, кой обект да остане на фокус.

Батерия

Животът на батерията е увеличен два пъти, благодарение на специален софтуер. Основен плюс на новия телефон на Samsung спрямо конкурентите от Apple е сменяемата батерия. Но, както се казваше в една реклама, това не е всичко! От Samsung предлагат нова функция Ultra Power Saving Mode. Функцията спира всички екстри на телефона, като оставя само разговорите и SMS-ите. Освен това екранът става черно-бял.

Устойчивост

Новият телефон на Samsung е защитен от вода и прах. Това го прави първия флагман с такава екстра.

Памет

S5 се предлага във варианти от 16 и 32 GB, но, както и досега, апаратът на Samsung има слот за microSD карта. Телефонът поддържа карти до 128 GB.

Дисплей

Въпреки че телефонът е значително по-малък от Samsung Note III (последния бизнес телефон на компанията), дисплеят все пак е достатъчно голям, за да могат да се пишат съобщения и писма безпроблемно. S5 е с малко по-голям дисплей от S4 – 5,1 срещу 5,0 инча.

27-02-2014 г. 13:42 ч. | прочетено: 357, коментари: 0 |