Alteya Organics – течен сапун за лице и вода от лайка

2
Добави коментар
LoraValcheva
LoraValcheva

Тъй като кожата ми в последно време премина към силно чувствителна, но си е все така мазна на места (комбинирана), реших да избера по-нежна и успокояваща козметика. Спрях се на два натурални продукта с органични съставки на марката Alteya Organics (интернет страницата им – тук). Купих ги от онлайн био магазин Zoya.bg (по-долу ще видите линкове директно към продуктите). Поръчах ги около 17:30 следобед и в 10:30 на другия ден бяха при мен. И двата продукта ги няма в официалната интернет страница на марката, не знам защо.
Две думи за марката: продуктите се произвеждат в България. За своите масла от роза дамасцена и лавандула пишат, че са 100% чисти и козметиката им е с куп сертификати, един от които е USDA organic (повече за сертификата, прочетете тук).

 

Започвам с първия продукт. Сапун за лице с био розово масло 250 мл на цена 16,80лв. В него има предимно био масла – розово, кокосово, бадемово, масло от здравец, палмароза, зехтин, витамин Е. За пълния списък от съставки отворете този линк. Там ще видите също, че сапунът е предназначен за всеки тип кожа, че почиства много добре кожата и успява да премахне дори грим.

 

Моите наблюдения: Опаковката е много удобна, можеш да контролираш точно колко продукт да изпомпаш от шишенцето. Сапунът мирише силно на роза, също така усещам и силен аромат на цитруси, но може и да е някакво мое внушение :D. Ако не харесвате миризмата на розова вода, не се мъчете с този сапун. Тъй като това е първият ми измиващ гел, който е натурален, усещането при миене с него за мен е съвсем ново. Свикнала съм да усещам скърцане на кожата от чистота и нито помен от нещо мазно, а с този сапун е по-различно. Той е много лигав на пипане и с много мъничко мога да измия цялото си лице, пени се по един по-различен начин от ненатуралните продукти. След като се измия със сапуна, с пръстите си усещам, че по кожата ми има нещо мазно. Дори ако я измия предварително с друг измиващ гел и след това използвам Aлteya Organics, кожата ми отново се усеща сякаш съм се намазала с крем или по-скоро с кокосово масло. В началото си мислех, че ще ми излизат пъпки заради това усещане накрая, но нямам такъв проблем, просто след като се измия лицето ми е хидратирано и кожата е много мекичка. Не съм пробвала да си измия грима с него, така че не мога да кажа дали се справя. Предполагам, че дори и да се справя, ще трябва да се мине с тоник и памуче накрая.

 

Доволна съм от сапуна, наистина ми харесва, усещам че е подходящ за всеки тип кожа, което значи че няма твърде агресивни, изсушаващи или мазни съставки. Ако сте се чудили дали да си го купите, гласувам с две ръце да го направите. Препоръчвам този продукт!

 

Продължавам с втория продукт. Органична вода от лайка 100 мл на цена 4,74лв. Съдържанието е дестилирана вода от лайка. Купих го от тук(<-линк) и ето какво пише в Zoya.bg: „Органичната вода от лайка е направена с парна дестилация на свежи листа на лайка. Флорна вода, която може да се използва за да тонизира и успокои кожата, особено сухата и чувствителна кожа. Има леки изсветляващи свойства и е подходяща за тъмни кръгове под очите и за просветляване на косъмчетата по лицето. Свежият и сладък аромат отпуска ума и предразполага към спокоен сън.“

 

Моите наблюдения: Винаги съм обичала спрейове, много добре ги усещам на кожата си, освежаващо и успокояващо. На марката има още няколко флорални води, избрах тази с лайка, защото знам че лайката действа много успокояващо и реших, че ще ми помага срещу зачервяванията по чувствителните участъци на кожата. Не мога да кажа, че прави чудеса, добре ми действа, но няма някакъв уау ефект. Освен това, спреят има още един голям плюс и един голям минус. Минусът е, че мирише ужасно! Някак си не го очаквах, но вече осъзнавам, че е напълно логично…Мирише на нещо гнило, много ми е неприятна миризмата. Разбирам, че е натурален и така нататък, без парфюми, но не мога да го понасям този мирис и вероятно ще пробвам и някоя друга от водите на Alteya Organics. За радост, миризмата изчезва бързо след като се напръска върху кожата. Но не мога да си обясня защо в описанието пише „Свежият и сладък аромат отпуска ума и предразполага към спокоен сън.“ Как така свеж, леле… 😀 Не мога да кажа дали изсветлява кожата, тъмните кръгове и косъмчетата по лицето, предполагам, че ефекта е по-бавен, ако наистина има такъв (би било хубаво), но и не съм го купила с тази цел. Ако забележа такъв ефект, ще го добавя тук.

 

Ето и плюсът, който открих преди няколко дни! Сложих си грим – фон-дьо-тен, коректор, пудра, точно преди да изляза навън, погледнах се в огледало на терасата и видях, че нещата никак не са естествени 😀 😀 Не ми беше за първи път, но този път грабнах спрея и се напръсках 1-2 пъти върху грима. Много приятно се изненадах след няколко минути, когато мъничките капчици изсъхнаха! Пудрата и фон-дьо-тен-а слегнаха по кожата ми, получих много свеж вид и приятни лъскавини (НЕмазни) по скулите и носа, някак красиво естествени. Започнах редовно да го използвам и с тази цел – като завършек на грима. Не мога да кажа, че препоръчвам този продукт, защото миризмата според мен е отвратителна и макар да изчезва бързо, лично аз не бих го купила отново, а бих търсила друг подобен, който да ухае по-приятно. Също така с успокояването на кожата не се справя толкова добре, колкото очаквах.

 

Надявам се статията да е била полезна за вас! 🙂