Д-р Иван Ибришимов: Очаквам ремонта на Спортната зала да започне до 3 месеца

1
Добави коментар
nestidante
nestidante

“Очаквам до 2-3 месеца Община Дупница да проведе процедурите за избор на изпълнители за реконструкция и разширяване на Спортната зала в Дупница”, заяви народният представител от Коалиция за България д-р Иван Ибришимов.

 

Червеният депутат, чрез чието съдействие бе осигурено държавно финансиране от 4,5 млн. лв. по програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите” посочи, че осигуряване на 30% аванс от сумата ще е възможно след провеждане на процедурите за избор на изпълнители. Ибришимов подчерта, че в част от общините, чиито проекти са били одобрени, вече е стартирало провеждането на обществени поръчки. 20 юни пък е срокът, в който финансираните общини трябва да са завършили процедурите. В противен случай усвояването на парите ще бъде невъзможно.

 

Общинският съветник от ГЕРБ арх. Асен Пилев е автор на идейния проект за обновяване на Спортната зала. Проектът обаче е бил направен неофициално, с цел предварителна информация за неговото остойностяване, обясни днес кметът Методи Чимев. Той е съобразен с изискванията на Европейската федерация по волейбол и предвижда обособяване на 1 500 места в залата, повдигане на нивото й на 12 м. височина, изграждане на хотелска част, ресторант, зала за пресконференции, съблекални и офиси. Градоначалникът обаче смята, че след като финансирането е одобрено, е необходимо изработване на друг идеен проект. Дали хотелската част и ресторанта ще останат и в новия идеен проект, ще стане ясно при остойностяването им, обясни Чимев. 

 

Общински съвет-Дупница ще има зам.-председател
< Предишна

Ще откраднат парите за Спортната зала! Ко праим?
Следваща >