10 събития през март 2014 г., които не трябва да пропускате

11
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Тази година през март можем да очакваме нормална средна месечна температура. Най-ниските стойности през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 3, а най-високите – между 18 и 23 градуса.

Харесай страницата ни във Facebook

През повечето дни от второто и от третото десетдневие над страната ще преобладава облачно време, с условия за чести превалявания от дъжд.

За киноманите март предлага премиерите на „Ной“ с Ръсел Кроу и Антъни Хопкинс на 3D и дългоочакваното продължение на „300“ – „300: Възходът на една империя“.

Традиционно на първи март, бели и червени, ще си пожелаем здраве като си разменяме и се закичваме с мартеници.

Трети март е почивен и с това уикендът става приятно по-дълъг. Отбелязваме 136 години от Освобождението на България, с леко реалистичното чувство за несвобода.

„Нашият народ има свой особен живот, особен характер, особна физиономия, коя го отлича като народ – дайте му да се развива по народните си начала, и ще видите каква част от обществения живот ще развие той, дайте му или поне не бъркайте му да се освободи от това варварско племе, с кое той няма нищо общо, и ще видите как ще той да се устрои.“ Христо Ботев

„Осми март е ден на мама, но какво и даря…“ Забравете букетчетата купени от автобусната спирка, в деня на жената и майката, подарете обич. На шести март да почерпят Красимир и Красимира, а на десети Галя, Галин и Галина.

На 11-и отбелязваме европейският ден в памет на жертвите от тероризма. Началото на астрономическата пролет е на 20 март в 13 ч. и 2 мин. На 22 е международният ден на водата, а на 23-и свои имен ден празнуват всички носещи името Лидия.

Благовещение (Благовец) отбелязваме на 25-и март. Традицията повелява стопаните да измитат дворовете и къщите срещу празника, а боклука се изгаря, за да изгорят и болестите през годината. На 27 март е международният ден на театъра.

Сайтът „10-те най“ подреди 10 от най-интересните събития през месеца, които не са за изпускане. Вижте ги тук >>.

Коментари

коментар(а)