Силни и стилни всеки ден!: Какво трябва да знаем, за да започнем нещо

0
Добави коментар

„Всеки, който е стигнал до някъде е трябвало да започне от там, от където е бил.” – Ричард Паул Еванс

Всеки от нас има мечта или цел. Наясно сме какво искаме, поставяме си цел и после се чувстваме претоварени и уплашени, преди още да сме започнали пътуването. Забиваме се в детайлите и пътуването изобщо не започва. Знаем всичко това на теория, но никога не правим последния скок към действието. Ключът към това да имаш успех е просто да започнеш…просто започни от някъде!

Аз започнах като обучител в Йоркширската банка, обучавах хората за касиери. Да започнем с това, че бях отвратителен учител. Четях всичко на глас от учебника и не разбирах защо хората изглеждаха отегчени! Този учебник беше линията на прелома в живота ми. Имах толкова много да уча. Бях ужасена, че не го правех правилно! Няма значение каква е целта ви, да отслабнете, да тренирате повече, да говорите по-добре и по-спокойно пред публика, да бъдете по-добър родител, списъкът може да продължава да безкрай…

Ето какво трябва да знаете…

1. Учете се докато напредвате. Най-добрият опит в обучението съм придобивала докато съм преподавала, тренирала или произнасяла някаква реч. Тънкостите на добрия учител не могат да се научат от книга. Те се учат докато преподаваш.

2. Страхът е надценено извинение – Страхът може да те спре да започнеш каквото и да е. Оставаш на едно място и никога не се поместваш от там. Ако сте уплашен, разпознайте страха и продължете напред, въпреки него. Подходящ учител може да ви помогне да се научите да действате, независимо, че се чувствате неудобно.

3. Бъдете несъвършено съвършен – обратната връзка ще ви помогне да изгладите грубите ръбове и ще ви позволи да усъвършенствате уменията си. Няма лошо да действате не чак толкова перфектно – това е начинът да се учите, да израствате и да си изградите самоувереност. Поемете риска, опитайте нещо различно. Посветете се на постоянното самоусъвършенстване – Защото няма някаква крайна точка, до която трябва да стигнете!

4. Започнете от там от където сте в момента – Бъдете готови да започнете сега – Престанете да чакате! Започнете да действате, правейки малки крачки в желаната посока всеки ден. Направете необходимото и наберете инерция. Бъдете постоянни и не се отказвайте независимо от пречките.

5. Само вие можете да го направите – Вие сте лично отговорен за създаването на ВАШИЯ живот. Направете така, че нещата да се случат, Да постигнете това, което искате включва използването на някои особени думички:

1. Вдъхновение – Да бъдете творци и да имате визия

2. Посока – Определени, ясни и конкретни намерения

3. Работа – предприемайте малки неперфектни действия всеки ден. Просто го правете!

4. Мотивация – Припомняйте си защо го правите, за да поддържате темпото

5. Твърдост– Да продължавате да крачите, дори когато нямате желание за това.

6. Осъществяване – Постигате успех – Уау!

7. Празнуване – Разпознавайте и се радвайте на успеха по пътя ви!

Както казва един добър мой приятел: „Направи го уплашен!”

….Започнете днес и се забавлявайте!

Auhor: Elaine Bailey