7 тайни калорични бомби, които съсипват всяка диета

18
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Някои храни може да звучат диетично, или дори да изглеждат здравословно, но да не са нито едно от двете

В желанието си да избягваме пшеницата, захарта, мазнините, за да сме слаби, правим лоша услуга на здравето си. Вижте кои са 7-те тайни калорични бомби, които провалят диетата ви.

Безглутенови храни
Храните без глутен може да изглеждат здравословни, но това не означава, че са добри за вас. Тъй като глутенът добавя текстура и вкус на много храни, производителите често го заменят със захар, мазнини и скорбяла, които ви носят повече калории, отколкото оригиналната версия с глутен. Ако искате да ограничите приемането на излишни калории, избирайте естествени безглутенови пълнозърнести храни, като елда, сладки картофи и зеленчуци. 

Мюсли
Мюслито наистина се смята за здравослона закуска, но повечето готови миксове са с добавена захар, транс мазнини и частично хидрогенирани масла. Плюс това, съдържат и най-различни добавки за по-добър вкус и по-дълъг срок на годност. Тъй като мюслито би следвало да се възприема като диетична храна, обикновено го хапваме дори по няколко пъти на ден. То, обаче, съдържа и кленов сироп, и мед, и сушени плодове, които вдигат калоричността му. 

Мъфини и кексчета
Макар триците да са с високо съдържание на фибри и хранителни вещества, те не са повече от 10% в мъфините и кексчетата. Много от тях дори не съдържат трици и ръжено брашно, а оцветители, бяло брашно, олио, масло, яйца, мляко и захар. Кексчетата, мъфини, кифли – всички те добавят доста калории към диетичния ви режим. 

Салата Цезар
Тази иначе популярна салата може да ви донесе повече вреди, отколкото ползи. Салата Цезар съдържа почти половината от дневните ви нужди за мазнини и формира до една трета от дневния ви прием на калории заради съдържанието на сирене, яйца, масло и аншоа. 

Сосове за салати без мазнини
Всеки диетолог ще ви каже, че е по-добре да консумирате нещо истинско. Изследванията показват, че когато ядете храна без мазнини, поемате доста по-големи порции. При отстраняването на мазнините пък, производителите добавят захар с цел запазване на вкуса. Тялото ви се нуждае от мазнини, за да абсорбира много от хранителните вещества. 

Вегетариански чипсове
Не ви ги препоръчваме, защото повечет от тях са покрити с масло и сол. Една порция вегетариански чипс е равна по калории на порция обикновен чипс. Може също така да получите и допълнително калории, натрий и мазнини. Така че, ако искате зеленчуци, яжте истински зеленчуци. 

Енергийни барове
Енергийните барове осигуряват енергия чрез калории точно като всяка друга храна. Не рядко съдържат и  много добавена захар и фибри. И тъй като са удобни са консумация в движение, сме склонни да прекаляваме с количествата, което съсипва диетата ни. 

Още за диетите ТУК!

7 тайни калорични бомби, които съсипват всяка диета 5.00/5 (100.00%) 2 votes