4 актьора, чиито кариери тръгват надолу след като печелят Оскар.

19
Добави коментар
filmitena.com
filmitena.com

4 актьора, чиито кариери тръгват надолу след като печелят Оскар.

Да спечелиш Оскар може да направи забавни неща с твоята кариера. Може напълно непопулярен да станеш един от най-желаните актьори в Холивуд, но може единствената възможност, която ще получиш това е да снимаш филми за малкия екран и по-конкретно за DVD. За да бъдеш успешен актьор в Холивуд трябва да си заобиколен от хора, които да са благонамерени към и теб, за да могат да те спират от получаване кофти роли, които да те поведат в грешна посока. Като не вземеш правилното решение, твоята кариера тръгва стремглаво надолу.

4. Кевин Спейси

Оскари: Най-добра поддържаща роля: 1996 – Обичайните заподозряни
Най-добър актьор: 1999 – Американски Прелести

Кевин Спейси е един от най-добрите актьори на 90те, ако си направите лист с топ 10 любими филма в този период, то със сигурност той ще участва в поне един от тях. Какво го прави толкова запомнящ се талант, с лекота може да играе комедийни и драматични роли. Той може да играе гадняр, но винаги му се иска да играе доброто момче.

след като спечели втория си Оскар през 1999, големите роли спряха. Той започна да се появява в не толкова добри филми като „Pay It Forward“, „K-PAX“, и „The Life of David Gale“. Дори появата му като Лекс Лутър в „Супермен се завръща“ не беше впечатляваща. Ролите му през новото хилядолетие отстъпват много от тези през 90те на миналия век, а няма ясна причина за този спад.

Разбира се Кевин Спейси се справя перфектно с ролята си на Frank Underwood във сериала „Картонени кули“. Но той е актьор за големия екран. Предполагам, че доброто му представяне в сериала, ще доведе и до нови големи роли в киното.

3. Ейдриън Броуди

Оскари: Най-добър актьор – Пианистът 2003

Ейдриън Броуди спечели Оскар от нищото, с оглед на това, че трябваше да се изправи срещу актьори като: Jack Nicholson, Nicolas Cage, Daniel Day-Lewis, и Michael Caine.

В „Пианистът“ Броуди беше брилянтен, но това че е спечелил Оскар не го поставяше автоматично сред най-желаните Холивудски актьори. Следващите филми в които участва като: The Village, The Jacket, King Kong получиха смесени крити. Въпреки че работи с едни от най-уважаваните кинотворци като Уес Андерсън и Райън Джонсън, представянето на Броуди, не е толкова впечатляващо.

Той спечели Оскар преди 10 години, в момента е на 40, пред него има много възможности, а и сътрудничеството му с Уес Андерсън, може да му донесе само позитиви.

2. Тим Робинс

Оскари: Най-добра поддържаща роля: Реката на тайните 2004

Не е ясно какво се случи с кариерата на Тим Робинс след като взе златната статуетка. За 15 години той бе един от водещите актьори в света на киното, като участваше във велики филми като: Bull Durham, Jacob’s Ladder, The Player, и Shawshank Redemption. След като спечели Оскар за ролята си във филма „Реката на тайните“, той затвърди името си като един от най-уважаваните Холивудски актьори.

За 10 години той получи главна роля само във филма „War of the Worlds“ – 2005. Следващите филми, в които участва по-добре да ги забравим като: Zathura, City of Ember, Green Lantern. Може да се каже, че добре се представи във филма Anchorman 2004, но това е точно сред получаването на Оскар, какво се случи след това? Актьор, който работи с кинотворци като Robert Altman и The Coen Brothers.

Тим Робинс освен като актьори се подвизава в Холивуд като режисьор, като филмите му са добре приети от критика, дори получава номинация за Оскара за филма Dead Man Walking. Но от 2000 година насам, няма запомнящ се филм, който той е режисирал, освен шоуто на HBO „Treme“. Дали ще видим още някой добър филм режисиран от Тим Робинс?

1. Куба Гудинг мл.

Оскари: Най-добра поддържаща роля: Джери Магуайър 1996

Том Круз, беше в във връхната точка на своята кариера в средата на 90те, но представянето на Куба Гудинг мл. в ролята на Род Тидуел, е основната причина филма Джери Магуайър да остане незабравим. “Show me the money” фразата, която и до днес се използва от много хора. Куба има солидна кариера, въпреки незабележима, до момента в който Джери Магуайър го прави звезда.

Само че това не става точно така. След поддържаща роля в „As Good As It Gets“ на следващата година, кариерата на Куба Гудинг мл. тръгва надолу. Въпреки, че се опитва да затвърди получената награда и своето представяне във филми като What Dreams May Come, Men of Honor, и Pearl Harbor, Куба не получава похвалите, които получи в Джери Магуайър. В началото на хилядолетието, той пропиляваше таланта си в ужасни комедии, а сега се е закотвил във видео ада.

От време на време се появява в добри филми като American Gangster и Lee Daniels’ The Butler. Но неговата звезда като най-желан холивудски актьор все по-бързо залязва.