Рецепта за лечение на разширени вени

2
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Разширените вени са сериозно заболяване. За да се спре тяхното развитие е нужно редовно лечение. 

Симптомите на разширените вени са: болка в краката, наличието на оток и появата на сухи и тъмни петна по кожата за дълго време. Народната медицина помага състоянието на разширените вени с ябълков оцет.

Оцетът помага да се отървете от разширени вени, тъй като той съдържа витамини и минерали, които помагат за възстановяване на еластичността на вените, намалява капилярната пропускливост и укрепва клетъчните мембрани. 

Ябълковият оцет действа върху съдовите клетки, предотвратява техните спазми, нормализира кръвното налягане, поради съдържащия се калий, витамин С, магнезий и фосфор. Киселините, съдържащи се в ябълковия оцет, регулират обмяната на веществата, той притежава антиоксидантни свойства. Тъй като разширени вени могат да бъдат третирани локално, ябълковият оцет се използва като лапи и лосиони.

Ябълковият оцет се втрива в мястото с разширени вени. Необходимо да се навлажни памучен тампон в неразреден оцет и разтрият проблемните области в рамките на няколко минути. Провеждане на такива процедури трябва е сутрин и вечер, в рамките на 1 месец.

Ябълковият оцет за лечение на разширени вени може да се ползва и като бани. Водата трябва да е студена и да покрива краката до коленете. В нея добавете половин литър ябълков оцет. Поставете краката си във водата за 5 минути – студената вода стимулира кръвоносните съдове, а оцетът увеличава ефекта. След това извадете краката, но не ги бършете.

Освен външно, ябълковият оцет се приема и вътрешно за лечение на разширени вени. Ябълков оцет – 1 чаена лъжичка трябва да се разреди в 250 мл. вода. Пие се сутрин, преди хранене.

Ябълковият оцет за лечение на разширени вени не бива да се прилага, ако имате язва, гастрит или чернодробни проблеми. Също при кожни увреждания.

Източник: zdrave.ws