Отварят 5D кино край пещерата Леденика

1
Добави коментар
economymagazine
economymagazine

Един от първите киносалони от 5D технология ще бъде отворен край пещерата Леденика във Врачанския балкан. Той е изграден в посетителския център на новия развлекатен парк край природната забележителност и е на 830 метра надморска височина.

Оборудването е доставено от фирма, собственост на фронтмена на рок група „Фактор“ Веселин Тодоров. „Не е спестено абсолютно нищо, така че туристът, като дойде тук да се почувства така, все едно е бил в „Юнивърсъл студио“, казва Тодоров.

Зрителите в киното сядат в специални хидравлични кресла и си слагат предпазни колани, защото наистина им предстои шеметно пътуване в света на въображението. По време на прожекцията столовете се въртят и накланят във всички посоки според филмовото действие на екрана. Върху зрителя се въздейства по цели девет начина.

Сред ефектите са люлеене, вибриране, въздушна струя, силен вятър, водни пръски, снеговалеж, миризма и др. В момента вървят само тестови прожекции, защото развлекателният парк все още няма Акт 16. Такъв ще получи вероятно през април. На следващата сесия Общинския съвет във Враца ще определи цената на билетите за киното при Леденика.