Как да разберем какъв ще е пола на бебето?

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Как да разберем какъв ще е пола на бебето?

Въпросът е: Момиче или момче?

Откакто свят светува, бременните жени винаги са искали да знаят пола на носеното в утробата си бебе. В епохата на ултразвуковата диагностика и други модерни технологии обаче народните способи за това като че ли останаха на заден план. Така ли е обаче наистина? Гадаенето продължавала поражда любопитство – ето някои от митовете, свързани с пола на бебето:

Коремът е заострен – чакайте момиче

Истината е, че формата на корема на бременната жена зависи от телосложението на бъдещата майка и периодът на бременността, но не и от пола на бебето.

Окосмяване на краката – ще имате син

Някои твърдят, че когато жената е бременна с момченце, тогава се ускорява растежът на космите по краката й. Всъщност мъжкият плод не изработва достатъчно количество тестостерон, за да повлияе на окосмяването на майката.

Сърчицето на момченцето бие по-често

Такова е разпространеното сред старите хора убеждение. Според лекарите обаче честотата на сърдечната дейност на плода зависи от срока на бременността и подвижността на бебето. Научните изследвания не намират връзка между пола и честотата на сърцебиенето.

Пола на бебето определя какво й се яде на майката

Прието е да се смята, че когато бременните налитат на кисели и солени храни, значи чакат момченце, а когато хапват повече сладко – момиченце. В действителност една бъдеща майка може да развие всякакви вкусови предпочитания и те изобщо не зависят от пола на чакания наследник.

Полът на плода влияе на цвета на урината на майката

Разпространено е вярването, че урината на бременните с момиченца е бледа на цвят, а с момченца – наситено жълта. Нищо подобно: цветът на урината на бременната може да се промени при обезводняване или при заболяване на бъбреците. А това е сериозен симптом и трябва да се консултирате с лекар.