Д-р Иво Дойчинов: Няма корупция в болницата :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Лекар от многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ във Враца категорично отхвърли пред tribali.info обвинението в корупция, направено малко по-рано днес в ефира на bTV. Телевизията излъчи материал за нередности при извършена операция. Съпругата на пациент, постъпил във врачанската болница, подала сигнал, че платила близо 3000 лева на ръка за интервенцията, без да получи никакъв документ от завеждащия на хирургичното отделение д-р Иво Дойчинов.
Лекарят отрече твърденията на потърпевшата и опроверга обвинението в корупция. Той заяви, че жената е получила фактура за операцията, макар да е с дата месеци след изписването на пациента. „Тогава си я е поискала“, категоричен е д-р Дойчинов.
„Повечето пациенти не желаят да получават фактури, така беше и в този случай. След време, когато състоянието на пациента се влоши и се наложи да му се направят още операции, близките решиха, че трябва да искат фактури и, разбира се, си ги получиха“, заяви д-р Дойчинов за tribali.info.
„За да се избегнат такива клевети, вече всички скъпоструващи консумативи ще минават през болничната аптека и отново ще се плащат от пациентите“, допълни медикът.
 

10-03-2014 г. 15:40 ч. | прочетено: 3199, коментари: 19 |