8 Причини защо да ставаме по-рано Сутрин

16
Добави коментар
svetlio_ngr
svetlio_ngr

Колко рано ставаш сутрин ? Мислиш ли, че ако ставаш по-рано това би ти било полезно с нещо?
Колко често натискаш бутона „snooze“  и си казваш само още десет минутки и в следващият момент когато отвориш очи е минало повече от час? Какво се случва след това ? Бързаш за работа,не закусваш или хапваш нещо бързо на крак, нямаш време да се освежиш, цял ден се чувстваш изморен и скапан. Замислял ли си се просто да ставаш по-рано всяка сутрин. Най-вероятно, но въпреки това все още се успиваш. Отдели 3 минути и се запознай с 8 причини, които  ще те убедят, че да ставаш по-рано сутрин може да ти бъде единствено от полза: 
Ще ти е интересно да прочетеш: Най-успешните техники са ставане по-рано сутрин
Хранене
Да не се чувстваш гладен  и да нямаш достатъчно време са двете основни причини, заради които много хора пропускат така важната закуска. Когато станеш по-рано сутрин имаш време да хапнеш нещо полезно и да подготвиш храната си за остатъка от деня.
Закуската – да закусваш  всяка сутрин, освен че е изключително полезно за организма ти ще ти помогне да изградиш и по-здравословни навици. Ако започнеш деня с стойностна закуска вероятността по-късно през деня да се поблазниш от някой хамбургер е много по-малка.
Да приготвиш храната си за остатъка от деня – да сготвиш сам храната си ти дава възможност реално да контролираш какво всъщност ядеш. Сам избираш продуктите, сам избираш какво да сготвиш. Освен това когато сам си приготвил храната си ще избегнеш стреса от това какво полезно да хапнеш по време на обедната си почивка. Това което изброихме до момента няма как да не отрази положително върху цялостния ти тренировъчен режим и резултатите, които постигаш.
По-малко пропуснати тренировки
Сега можеш да кажеш – „Аз никога не пропускам тренировка“ . Може и така да е, но убеден ли си ? Винаги може да се случи нещо непредвидено, а то се случва доста често, което да ти попречи да тренираш. Дали ще бъде по-дълъг работен ден, много учене или непланирани ангажименти – няма голямо значение. Просто се случва.
Повече Енергия –  тренировката  енергизира тялото ни и ни кара да се чувстваме по-живи. Нещо интересно, което може би не знаеш е, че по-време на сън телесната ни температура спада, а след една сутришна тренировка тя неимоверно ще се покачи и ще почувстваме прилив на енергия, ще събудим спящото си тяло.
Мотивация – На всички ни е ясно, че тренировката е естествен лек срещу стреса, но на много от нас ни се случва да нямаме желание или  да ни липсва мотивация да отидем до залата след тежък, изморителен ден. Така се случва да пропуснем тренировка. Защо не опиташ със сутришна тренировка, една малка промяна може да повлия драстично на целия ти тренировъчен процес. 
Ако решиш да тренираш рано сутрин не е лошо да изчакаш 30 мин или час след като си станал. И не забравяй да загрееш добре.
Продуктивност
По-голяма част от успелите хора, са ранобудни. Защо ли ? Защото не само,че могат да свършат повече неща още рано сутрин, а продължават да са продуктивни през целия ден. Ето защо:
По-малко неща, които да те разсеят – повечето хора все още спят. Няма да има кой да звъни или пише, тихо е. Остава ти единствено да свършиш нещо полезно, така и така си станал рано.
Ефективност – когато си разсеян и не си концентриран, това обикновено води до повече грешки, което означава, че не си така ефективен. Отхвърли най-важните задачи за деня още от сутринта, ще си направиш огромна услуга.
Повече Енергия – не не се повтаряме, а затвърждаваме. По-добро качество на съня, по-добро хранене, по-малко пропуснати тренировки = по-добра продуктивност.
Дисциплина
Да отложиш нещо или да не го свършиш е много лесно. Но води ли то нещо позитивно? Едва ли, най-вероятно би довело, до още извинения. Да се научиш да ставаш рано сутрин, да си енергичен и продуктивен се изисква дисциплина. Това е перфектният начин да си създадеш собствен режим и да го спазваш. Защото да дадеш съвет на някого е най-лесно. Истината е, че може да бъдеш пример само с действията си.
По-малко стрес
Независимо дали си ученик, студент или родител, всеки се сблъсква с най-голямото бремето наречено – стрес. Истината е,  че зависимост от това как ще започне денят ти, то той и ще продължи по-същия начин. Ако се събудиш единствено с идеята, че искаш отново да се върнеш в леглото, най-вероятно цял ден ще си нацупен, крив и муден, непродуктивен.По този начин нито ти, нито околните ще спечелят от това. Сега си представи един свеж и активен старт на деня, как мислиш би се развил след това?
По- качествен сън
При всеки е различно, но между 6 и 8 часа сън са съвсем достатъчни на човек. Да ставаш всяка сутрин по едно и също време, не след дълго ще те накара да започнеш да си лягаш по едно и също време. Това със сигурност ще намали часовете прекарани в сън. Ще се събуждаш по-отпочинал, по-мотивиран и усмихнат. След време ще благодариш сам на себе си за това !
Повече свободно време
След като започнеш да ставаш по-рано всяка сутрин ще откриеш, че ти остава повече време. Да бъдеш по-продуктивен и ефективен означава да се справяш по-бързо и по-качествено с всичко, с което се заемеш, а наградата ти ще бъде повече свободно време.
Спести време по-време на тренировка – Случва ли ти се залата или спортната площадка да е пълна с хора? Налага ли ти се да чакаш за определен уред и да губиш тренировъчен ритъм? Просто тренирай по-рано сутрин. В залата и на площадката ще има по-малко хора, по-спокойно е, а и ще спестиш време.
По-къс работен/учебен ден – Независимо какво работиш или учиш. Винаги има неща, които може да свършиш рано сутрин. След това денят ти ще се движи по-леко има голяма вероятност да приключиш с всичко по-рано от предвиденото.
Просто се наслади на изгрева