Перничанин съавтор на изложба в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”

1
Добави коментар
boyanyordanov
boyanyordanov

Перничанин съавтор на изложба в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”

Автор ipernik на 11-Март-2014

Д-р Камелия Божилова и д-р Руслан Иванов (от Перник) от Националната библиотека са авторите на изложбата „Иван Кършовски – между пушката и перото“.

На 7 март 17:00 ч. 2014 г. в Централното фоайе на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ се откри изложбата „Иван Кършовски – между пушката и перото“.

Експозицията представя на посетителите най-важните моменти от живота и делото на известния възрожденец Иван Кършовски и цели да отрази неговата разностранна дейност преди и след Освобождението на България (1878 г.).

Изложбата се осъществи с подкрепата на г-жа Кристалина Георгиева, еврокомисар по Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи и потомка на Иван Кършовски.

Зрителите на изложбата имат неповторимата възможност да видят в дванадесетте витрини част от оригиналните документи, съхранени в сбирките на Български исторически архив при Националната библиотека.

Д-р Руслан Иванов разказа за подробно за съдържанието на експозицията и благодари на всички допринесли за създаването й.

Източник: http://nationallibrary.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0015&n=124&g=