Зодии и техните прилежащи камъни

2
Добави коментар
vita
vita

Детайли

Главна категория: Хороскопи

Категория: Зодия

Последно обновена на Вторник, 04 Март 2014 21:31

Посещения: 3440

Минералите привличат човешката цивилизация от древността, поради факта, че са представители на Земята, която обитаваме. Когато науката едва е прохождала, хората са се

осланяли крайно на своите интуиция и вярвания. Без научно знание за структурата или вибрационните честоти, минералите са се използвали като лек в Тибетската медицина, стрити на прах; в Индия са тясно свързани с чакровата система, а на запад се използва контактът им с кожата като начин за балансиране на личната енергия.

Дали действието им е повече на психологическа или реално енергетична основа, а може би някъде по средата, оставям на вас да откриете сами за себе си. По-интересно е да разгледаме приетите за талисмани на всяка зодия камъни и въздействието, което се вярва, че притежават.

Овен: КОРАЛ*, ГРАНАТ; РУБИН. Вярване: корал в контакт с кожата ускорява зарастването на рани; гранатов гердан/гривна ‘стапят’ деструктивно-агресивната енергия; рубинът е скъпоценният камък на тази зодия. Основен цвят на камъните: ЧЕРВЕН, съответстващ на управителя на зодията – Марс. *коралът не е камък, но украшения от него се използват с тази цел.

Телец: АХАТ, ЦИТРИН; ТОПАЗ. Вярване: ахатът е символ на дълголетието и благоденствието; цитринът ‘носи’ позитивна енергия; топазът е скъпоценният камък на тази зодия. Основен цвят: ЖЪЛТ, ЗЛАТИСТ

Близнаци: ОНИКС, САРДОНИКС, КЕХЛИБАР*; БЕРИЛ. Вярване: ониксът олицетворява жизнеността; гривна, гердан или пръстен с тези камъни носят сила и живец на притежателя си; брошката от кехлибар ‘заземява’ вятърничавостта на типичните Близнаци; берилът е скъпоценният камък на тази зодия. *кехлибарът също не е камък в естеството си, а втвърдена смола. Използва се в качеството си на силна връзка със земното, помага да се взимат решения. Цвят: ЖЪЛТ, СИН; съответстващ на Меркурий.

Рак: ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ, КОТЕШКО ОКО; ИЗУМРУД. Вярване: планинският кристал е кварц, който ‘прояснява’ интуитивните способности, изчиства съзнанието; котешкото око също е кварц и притежава подобни свойства на всички кварцове – проясняване и изчистване от поет негативизъм; изумрудът е скъпоценният камък на тази зодия. Цвят: ПРОЗРАЧЕН, МЛЕЧЕН, ЗЕЛЕН; съответстващ на Луната.

Лъв: КАРНЕОЛ, ТИГРОВО ОКО; ДИАМАНТ. Вярване: карнеолът носи радост и леко настроение; тигровото око подпомага ораторството и изявите пред публика; диамантът е скъпоценният камък на тази зодия. Цвят: ОРАНЖЕВ, ЖЪЛТ, ЧЕРЕН; съответстващ на Слънцето.

Дева: ЯСПИС (всички видове), ХРИЗОЛИТ; ПЕРЛИ. Вярване: във всичките си видове, ясписът се носи за независимост, срещу чуждо влияние; хризолитът разширява възгледите; истинските перли, още наричани бисери, са скъпоценността за тази зодия, даряват с духовна чистота. Цвят: СВЕТЛОЗЕЛЕН, КАФЯВ, ПЪСТЪР

Везни: АКВАМАРИН, РОЗОВ КВАРЦ;ТУРМАЛИН. Вярване: аквамаринът подсилва творческия импулс на Везните; розовият кварц ‘съхранява’ любовта; турмалинът е скъпоценният камък на тази зодия. Цвят: СВЕТЛОРОЗОВ, СВЕТЛОСИН; съответстващ на Венера.

Скорпион: ТЮРКИТ, черен ОПАЛ, ТЮРКОАЗ. Вярване: тюркитът често се използва като фалшификат на скъпоценния тюркоаз. Повечето тюркоази, които познаваме, са всъщност тюркити; тюркитът и тюркоазът са символи на водния елемент, придават на притежателя си плавност на мисълта и успокояват страстите; талисманът с черен опал усилва доверието в ‘правилните’ хора. Цвят: НАСИТЕНОЗЕЛЕН, СИН, ЧЕРЕН; съответстващ на Плутон.

Стрелец: АМЕТИСТ, ЛАЗУРИТ; тъмносин САПФИР. Вярване: аметистът се е считал за камък, който дарява притежателя си с умереност във всичко (особено консумацията на алкохол); лазуритът („лапис лазури“ – небесен камък, лат.) премахва черните мисли; тъмносиният сапфир е скъпоценният камък на тази зодия. Цвят: ВИОЛЕТОВ, ТЪМНОСИН, ПУРПУРЕН; съответстващ на Юпитер.

Козирог: МАЛАХИТ, ОНИКС, НЕФРИТ Вярване: малахитът обновява, укрепва сърцето; ониксът ‘стапя’ тъгата и меланхолията; нефритът е скъпоценният камък на тази зодия. Цвят: НАСИТЕНО ЗЕЛЕН, КАФЕНИКАВО ЗЕЛЕН; съответстващ на Сатурн.

Водолей: АВАНТЮРИН, ОЛИВИН Вярване: авантюринът вдъхновява авантюристичния дух на Водолея, но дава и заземеност за баланс; оливинът предпазва от кошмари и неуспех, препоръчителен при треска. Цвят: ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ НА ДЪГАТА, ЗЕЛЕНИКАВ/ЖЪЛТ; съответстващ на Уран.

Риби: ЛУНЕН КАМЪК, АКВАМАРИН, АМЕТИСТ; САПФИР. Вярване: лунният камък дава здраве и богатство; символ на надеждата според индийците; аквамаринът символизира елемента ‘вода’, в Европа – смелостта, а в Индия – мъдростта; сапфирът е скъпоценният камък на тази зодия. Основен цвят на камъните: СИВКАВ/СИН, съответстващ на Нептун.

Тъй като информацията в различни източници се застъпва, но често и разминава, нека тази статия бъде една насока. Бъдете сигурни, че най-ценното е вие самите да харесвате даден минерал и да се чувствате приятно, че го носите. Тогава свойствата му ще работят във ваша полза винаги.

Автор: Artsy Chameleon, Всички права запазени

< Предишна

Следваща >