Клиника по Медицинска онкология отваря врати в МБАЛ „Надежда“

13
Добави коментар

Модерна клиника по Медицинска онкология отваря врати в МБАЛ за женско здраве „НАДЕЖДА“

 

На 14 март 2014 г. от 12.00 ч. в болница за женско здраве „Надежда“ официално ще се открие новата клиника по медицинска онкология. Тук пациентите ще получат адекватна медицинска помощ в съвременни условия, като лечението ще се финансира изцяло от НЗОК.

 

Сред поканените гости на официалната церемония по откриването на новата клиника са Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, представители на Здравната комисия в Парламента, Здравната каса, пациентски организации, утвърдени медицински специалисти, представители на фармацевтични компании, пациенти.

 

Клиниката по медицинска онкология ще бъде част от структурата на МБАЛ „Надежда“, където екип от утвърдени онколози-химиотерапевти ще прилагат лекарствено лечение на рак на гърдата, гинекологични и урологични тумори, рак на белия дроб, дебелото черво и други локализации. Лечението на пациентите ще се извършва по клинична пътека 298 и по клинични процедури, финансирано от НЗОК.

 

 

Клиниката ще работи в тясно сътрудничество с всички останали звена в модерната болница. Ще се осигуряват както образна диагностика на високо ниво, така и изключително широка гама от лабораторни изследвания.

 

Клиниката по медицинска онкология разполага с дневен стационар за амбулаторно лечение и 5 болнични стаи за общо 30 пациента. За тяхното удобството ще се грижат специално обучени медицински сестри. Условията за престой на пациентите са съобразени изцяло с европейските стандарти. 

 

В клиниката ще работи екип от утвърдени специалисти в областта на онкологията.

 

Ръководител на екипа е проф. д-р Константа Тимчева, д.м. – практикуващ лекар от 1975 год., специалист по вътрешни болести и онкология, с европейска диплома за лекарствено лечение на туморите. Проф. Тимчева е ръководила Клиниката по медицинска онкология на СБАЛО – София в продължение на 10 години. Автор е на единствения учебник по специалността в страната, член и председател на БАМО и член на  Eвропейската асоциация по медицинска онкология.

 

14 март 2014 г., 12.00 ч.

ул. Блага вест № 3

ж-к Красна поляна

София 1330