Цветовете в интериора на 2014!

2
Добави коментар
allin
allin

Цветовете в интериора на 2014!

Автор: арх. Павел Янев на 02/02/2014 2 Comments

Скова ни студът, но това не ни пречи да следим модните тендеции в модата и интериора. Когато говорим за дизайн, разбира се, най-голямо внимание се обръща на цветовете, материалите, общото им съчетание и съответно хармония. Последните тенденции в интериора за тази година са простота и изчистеност, с оттенък на дързост, който зашеметява. Подбрали сме няколко от най-основните цветове, които ще бъдат лидери в интериорния дизайн през 2014та. Всеки, който си мисли, че кухня в комбинация от черно и червено е куул тази година, греши … (всъщност това никога не е било куул)!

50 нюанса синьо:

И тази година, синьото е един от най-популярните цветове. Pantone са избрали цели три нюанса в Топ цветовете на пролетта 2014. И това не е особено чудно – синьото е цвят, който успокоява и доказано регулира кръвното налягане. Също така, цветът е неутрален и лесен за съчетаване с други цветове и елементи. През 2014та можете да заложите на кобалтово синьо, ярко тюркоазено или пастелено сливово. Цветовете могат да се използват както за боядисване на стена – акцент, така и за някаква мебел като например диван или за килим.

50 нюанса по-тъмно:

През последните години, за основни неутрални цветове се използваха класическото черно и шоколадовите нюанси. Тази година, водещият неутрален цвят, редом до нежното бяло, е графитът. Графитеното сиво стои тежко, елегантно и леко загадъчно – лесно за използване както в класическия, така и в модерния интериор. Идеален цвят както за комбиниране с всички цветови гами, така и да оставите самостоятелно.

50 нюанса освободени:

През 2014та година трябва да внесете живот в интериора. А какъв по-слънчев начин от жълтото? Жълтото е особено предпочитано в горчица или шафран, но и в яркия му вариант. Особено добре се комбинира с морското синьо или графитеното и стои като прекрасен акцент като диван, стол, килим, завеси или защо не ключове и контакти? Рядко ще го срещнете като цвят на стена, особено извън детския кът.

Ако сте в настроение за експерименти, можете да пробвате да внесете и цветът на розова орхидея – труден е за съчетание и е претенциозен, но ще превърне домът ви в нежно убежище.

Стартираме годината с няколко нови проекта, в които със сигурност ще заложим на модерните този сезон цветове 🙂 Очаквайте скоро … 🙂