Потрошеният в „Къртицата“ Стоян Бончев: 6 месеца съм аут!

12
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Оперният певец Стоян Бончев излезе предсрочно от “Къртицата” заради тежка контузия. Той счупи крак по време на мача с Вини Джонус и това го изкара от играта. Съотборниците му го определяха като комплексиран, наранен мъж без реална представа за собствената си персона и лишен от чувство за хумор, а зрителите коментираха в Интернет, че той е агресивен скандалджия. Пред “ШОУ” той обаче опроверга и двете твърдения:

– Стояне, как се чувстваш в момента?
– Изписаха ме от болницата преди малко и вече си лежа вкъщи. Изморен съм и изтощен.

– Колко време ще е нужно, за да се възстановиш напълно?
– До първото стъпване на крака – месец и половина, до започване на леко ходене – два месеца и половина, а за пълно възстановяване ще са нужни шест месеца.

– Каква точно е контузията?
– Счупен крак, с размествания, и менискусът е скъсан. Просто беше много сложна операцията, за да се намести кракът хубаво и да се хване с пирони. Затова сега се иска пълно обездвижване известно време.

– Какво точно се случи на терена, че се стигна то такава травма?
– Нелеп инцидент, както стават повечето сериозни неща. Сблъскахме се Емо Русев. Той посрещна коляното ми с рамото си и усетих, че стана нещо страшно. Не стъпих повече на крака. Ако го бях направил, сега положението щеше да е много зле. Можех да си стъпя, не ми беше проблем тогава, но кракът ми щеше да се раздроби и нищо да не може да го оправи.

– Беше определен като много агресивен участник…?
– Видях, като излязох от Базата. На фона на това, което е било, и начина, по който беше поднесено, е нормално да получа такива квалификации. Сблъсъци не е имало изобщо! Просто първата вечер момченцето, Костя, каза, че всички хора вътре били коне с капаци, понеже не сме искали да играем на “Мафия”. Аз избухнах и му казах нещо безобидно, от рода на “пикльо”. И му обясних, че не може при толкова много хора, които са успели в своя бранш, да се държи така. А навън той напсува всички, макар че това май не беше показано…

– С Кети обаче се сблъсквахте сериозно.
– С нея и дума не може да става за някакви сблъсъци. Тя с всички хора в Базата има разногласия. Просто е човек, който не се вписва. Проблемът й е, че само говори, но не слуша никого. Ограничена е откъм познания, откъм интелект… Няма развитие – тя си е стигнала някакво свое ниво и оттам нататък няма мърдане. С Кети никога не може да се спори по смислена тема. Това е дърдорене, преливане от пусто в празно.

– Тя е била певица…
– Доколкото знам, като е емигрирала във Виена преди 20-25 години, е

пеела там по сръбските кафани

В този смисъл е певица. Във Виена има над един милион сърби, аз съм живял две години там.

– Бързо ли ти омръзва това, с което се захващаш? Бил си щангист, завършил си международни икономически отношения, сега си оперен певец…
– Вдигането от лег ми беше хоби, докато учех. И то защото си ходех на фитнес като всички нормални хора. Просто видях, че лежанката много ми върви, и започнах да се явявам на национални състезания. Най-доброто ми класиране е второ място. Занимавал съм се много с международна търговия, но явно това, което съм очаквал оттам, съм го получил от музиката. Не е коректно може би да се казва, че ми е омръзват бързо нещата, колкото че просто трябваше да си намеря моето място. С музиката вече от 10 години се занимавам и няма отказване там.

– Преди време се появи информация, че си заплашил полицай с баща си Веселин Бончев, лека му пръст, който тогава беше депутат, защото униформеният е искал да ти състави акт за неправилно шофиране. Сега тази новина отново излезе на дневен ред…
– Видях, че са го измъкнали това. По начина, по който видях, че се е появила на сайта на “Къртицата”, мога да кажа, че съдържа около 20 % истина.

– Какво всъщност стана тогава?
– Най-голямата неистина е, че съм заплашвал с баща ми. Всеки, който ме познава, знае, че не ми е в стила подобно гаменско поведение. Имаше си някакви причини за тази измислица. Те двамата с Жорж тогава бяха срещу Костов и правителството и ги хулеха постоянно. Винаги, когато имаше малък шанс да бъдат уязвени по някакъв начин, той се използваше. Те излязоха тогава и други неща – и за баща ми, и за Жорж, но това е политическата среда. Аз имам и свидетел в колата… Не знам дали се налага, но е безумно да определят един човек на базата на една измислица отпреди 15 години!

– Политиката ли съкрати живота на баща ти?
– Реално погледнато,

ракът го съкрати

Причините едва ли са били в политиката. Той почина на 72 години през 2010-а, но ако не беше тази болест, може би щеше още да е жив. Гледам, че сега всички цитират дословно статиите му отпреди 5-6 години за ядрената енергетика, а тогава никой не му обръщаше внимание.

– Кой е Къртицата според теб към този момент?
– То никой не я търси тази Къртица! Последна грижа на хората вътре им е да я открият! Те си живеят, говорят си, правят си фитнесче, изпълняват си мисийките, забавляват се. Все още предаването е в твърде ранен стадий. А и от това, което виждам досега, Къртицата още не се е проявила.

– Ще се разделят ли Емо и Христина според теб след влизането на екслюбовницата му Виктория Джумпарова?
– Емо и Христина нито ще се разведат, нито ще се разделят, нито нищо. В момента, в който излязат, всичко ще е зад гърба им. Разликата от това, което Емо ни каза вътре, е, че връзката реално е била доста по-дълга. Очевидно и Христина не е знаела колко време е продължила изневярата му. Със сигурност ще е наранена, но няма да си развали семейството.

Едно интервю на Надежда НЕНОВА