СЛУЧКИ: Живот без кабел

60
Добави коментар
Estir
Estir

Вероятно ви е омръзнало от кабели, които събират прах и в които непрекъснато се оплитате? “Монитор” направи за вас този списък от интересни и практични периферни устройства, които не се нуждаят от жици и букси, за да работят.

МУЗИКА

За събуждане Тази джаджа на пръв поглед прилича на обикновен будилник с по-модерен дизайн. Когато обаче изключите алармата, устройството ви пуска музика и започва да свети и да се върти.

Колонки с формата на пингвин

Колонките с формата на пингвин могат да се ползват като допълнение към лаптоп, mp3 плеър или пък телефон. Те се захранват от USB порт или с 4 ААА батерии. Цената им е около 40лв.

По ноти

Освен че изглеждат добре тези водоустойчиви безжични високоговорители предлагат три степени на настройване на баса: 120, 150 и 200 вата.

Радио-чайник

Това иновативно устройство е дело на дизайнера Дък Йонг Конг. Радиото се включва, когато издърпате антената, която всъщност играе ролята и на пликче за чай. Колкото повече го изваждате, толкова по-силен става звука.

ВИДЕО

Видео очила

Qingbar GP300 са безжични видео очила, снабдени с вграден медиа плеър. Матрицата е 432×240 и изглежда като 50″ екран разположен на 2 метра от вас. Очилата имат вграден MiniSD слот, жак за слушалки и инфраред. Цената им обаче е доста висока – около $400.

Шпионирай!

SAS Spy Cam е невероятно малка и може да се поставина най-различни места, като например в пакетче дъвки или цигари. Устройството може да записва повече от три часа само с едно зареждане и е идеално, когато пътувате и искате да запаметите ценни моменти. Можете дори да го закачите за каската си, докато скачате с парашут или карате мотор.

ДВИЖЕНИЕ

Мишка се захранва от слънцето

Безжичната мишка Sole Mio черпи захранваща енергия от слънчевата светлина. Тя работи благодарение на прозрачния си корпус, в който са вградени слънчеви панели и акумулатори с капацитет 300 мАч. Същевременно самата мишка е икономична и консумира едва 20 мА.

Винаги до вас SwiftpointSlider е проектирана специално за преносимите компютри. Тя се приплъзва над клавиатурата, като я превръща в подложка. По този начин няма нужда да се пресягате, за да насочите пойнтера, защото мишката се закрепва върху палеца или показалеца. Подобна е и джаджата на Brando – Finger Mouse. Тя също се поставя върху пръста, но е малко по-голяма. ЕКСТРИ

Влез в играта

Ако сте запален геймър, или киноманиак, този стол е точно за вас. PM440w Deluxe Wireless Sound Rocker ви позволява буквално да влезете в играта и да се чувствате сякаш сте на концерт. Столът има вградени високоговорители, които създават обкръжаващ ефект, както и 5.5 инчов съббуфер, вграден в облегалката.