Масови арести преди Левски-ЦСКА

1
Добави коментар
mignews
mignews

Близо 100 души са отведени в районните управления на СДВР преди футболната среща между ЦСКА и Левски, съобщиха от МВР.

До 14.00 часа полицейски служители са предотвратили сериозни сбивания между фенове на двата столични отбора в отдалечени и по-близки до националния стадион райони. До момента в различни полицейски управления са отведени 98 души. В голяма част от тях са намерени забранени за носене при масови мероприятия предмети като палки, боксове, ножове. Между задържаните има и обявен за издирване.

При предотвратяване на сбиване има пострадал полицейски служител. Той е бил ударен с камък по главата, оказана му е медицинска помощ на място.

Във връзка с провежданите футболни дербита днес и в неделя, МВР е уточнило маршрутите за организирано придвижване на феновете преди и след мачовете. Ще има изграден периметър около стадионите с КПП и филтровъчни пунктове, а на самите стадиони – буфери между привържениците на отделните отбори. Ще се извършват обичайните проверки за забранени предмети и алкохол.

Малолетни ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител, след попълване на декларация. На зрителите се препоръчва да пристигнат по-рано в района на стадионите.