Росен Йорданов: Цинично е Лазаров да твърди, че операцията в Лясковец е успешна

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Майката на стрелеца от Лясковец: Синът ми не е психично болен

2015-03-17 09:05:58

​Не приемам аргументите на главния секретар, че операцията в Лясковец е била успешна.

Имаме убития полицай, още трима простреляни. Операцията не е може да е успешна нито от професионална гледна точка, нито за обществото. Тя може да бъде посочена само като лош пример. Това обяви по Нова бившият заместник шеф на Института по психология към МВР Росен Йорданов.

Той посочи няколко причини, за да аргументира тезата си. На първо място се е действало прибързано. На второ – в жилището на стрелеца Петко Петков е имало и друг човек – неговата майка, която е била на практика заложник на сина си. Освен това по никакъв начин не е била обезпечена сигурността на съседите и на други хора, в близост до апартамента на Петков. И не на последно място – става дума за акция срещу един човек, който минава за аутсайдер, факт, с който по никакъв начин не е била съобразена акцията. В подобни случаи се отива на открит разговор с човека, а не се действа по начина, по който са го направили спецполицаите, категоричен е Йорданов.

Той е категоричен, че некомпетентност на ръководството на МВР е причина за кървавата драма в Лясковец.

Съмнявам се, главният секретар Светлозар Лазаров някога се е сблъсквал с подобен случай, а аз съм го правил хиляди пъти, посочи психологът.