С аромат на роза

1
Добави коментар
ypenchev1
ypenchev1

Твърдението, че уханието на роза се възприема като малко старомодно може би се дължи на факта, че то се свързва с една традиция, датираща от дълбока древност. Още в 370 г. пр.Христа Теофраст се занимава с добив на розово масло.Древните перси и римляни са били направо обсебени от наситения аромат на кралицата на цветята. Днес ароматът се получава от дестилация на венчелистчетата, а благородните цветя се отглеждат предимно в България, Южна Франция, Турция, Мароко. Цената на розовото масло е висока, защото листата на цветята се берат на ръка и притежават най-високите спецификации за качество.От незапомнени времена розата е символ на романтика и чувственост.

Roses de Chloé е фен на свежия бергамот и страстната магнолия, а маслодайната роза се вписва хармонично в уханието.
Розата играе основна роля в аромата на серията Especially Escada Delicate Notes, където тя е в прелестно съчетание с грейпфрут и круша, и пресъздава флоралния аромат на пролетта.
Също така, без какъвто и да е привкус на старомодност е ароматът Pure DKNY Rose с ухание на роза. Цветовете са от долината Испарта в Анадола, където листата на дамаскинската роза се берат на ръка всяка пролет. Ароматът е траен и чувствен.
Trussardi Delicate Rose е изключително чувствен с уханието на цветето-класика. Невероятното ухание също е с чувствен ,лек и ефирен аромат. Жасмин, ябълка и роза! Каква по-чувствена комбинация за изискани парфюми?!

Особено чисто и ясно е уханието на цветето при аромата на Eau de Cartier Goutte dе Rose. С нотките на юзу и листа от виолетки се създава такъв изключителен аромат, че няма как да не разпознаете присъствието на розата.
Dolce & Gabbana също са посветили няколко издания на розовия цвят, преди класическия Rose the One, традиционен и романтичен. В съчетание с момината сълза, ароматът на роза съставя един прелестен цветен букет, който ухае на женственост.