Проектът за Леденика влиза в прокуратурата :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Проектът за Леденика влиза в прокуратурата, съобщава БНТ. От там ще трябва да проверят многобройните сигнали от общински съветници и граждани за разминаване между проектирането и изпълнението и за неоправдано оскъпяване на монтираните съоръжения.
Проектът за превръщането на пещерата Леденика в привлекателен туристически обект през всички сезони е финансиран с 5 милиона лева по оперативна програма „Регионално развитие“. Вече е напълно завършено изграждането на посетителския център и амфитеатъра, както и на другите външни атракции. За тези обекти сумите са разплатени изцяло и е подписан акт 15, съобщават от управляващия орган.
Хората обаче са възмутени от очевидното разминаване между проекта и изпълнението, особено при куклите от алеята на приказките и входния модул пред пещерата. В проекта за безвъзмездна финансова помощ е описано, че посочените атракции са изградени от метална конструкция и фибростъкло. С просто око обаче се вижда, че те са направени от стиропор.
Прокуратурата ще трябва да даде отговор на въпроса дали отчетените цени на съоръженията са реални или са необосновано раздути. Никой не може да повярва, че една 3-местна пейка може да струва 2 000 лева, а обикновена люлка – 15 000 лева. Остава и въпросът защо местният бюджет ще трябва да отдели още 800 000 лева, за да плати за своя сметка пропуските и грешките на проектантите.
 

17-03-2014 г. 10:52 ч. | прочетено: 1472, коментари: 4 |