Разговорът между Борисов и Танов е автентичен

15
Добави коментар
tedy79
tedy79

Разговорът между Борисов и Танов е автентичен

18.03.2014 / 17:47 часа

Разговорът между Бойко Борисов и Ваньо Танов е автентичен. Това каза пред журналисти Йордан Цонев, председател на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

„На днешното заседание изслушахме служителя на ДАНС, който е отговарял за СРС-тата, който е бил изслушван и от Постоянната подкомисия на 41-то Народно събрание относно контрола върху СРС-та. Информацията, която той е дал тогава на подкомисията, се потвърди и днес. Тя е класифицирана”, поясни Цонев.

„Комисията продължава работата си в посока да установим какви са били действията на митницата по въпросния случай „Бирата”, какви щети е понесла държавата и хронологично какво се е случило преди и след въпросния разговор, който премиера е водел с Ваньо Танов. Разговорът е автентичен. Дори и премиерът не отрича разговора. Г-н Танов каза, че разговорът е сглобен от няколко разговора. Няма потвърждение на това, че е сглобен, има потвърждение на това, че е автентичен”, обясни Йордан Цонев.

„Предстои да видим как е вървяло административното производство по отмяна на заповедта на г-н Танов за отнемане лиценза на фабриката, а преди това в заседание снето и отменено предварителното изпълнение на заповедта на 9 март”, посочи Цонев, цитиран от агенция „Фокус“.

 

inews.bg

Спонсорирана връзка

Коментирай чрез Facebook