Buena Vista Social Club с два концерта у нас

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

След 16 вълнуващи години и стотици разпродадени концерти в цял свят посланиците на кубинската музика ще кажат „Адиос!“ на своята любима публика. Последното им турне започва през юни от Франция и ще минe през Европа, Южна Африка и ще завърши със серия от концерти в САЩ.

На 30 юни популярната група ще бъде на сцената на зала 1 на НДК, а ден по-късно – на 1 юли, ще пее в Пловдив, в Античния театър.

През последните 10 години Буена Виста Соушъл Клъб  или негови музиканти в различни формации са  били многократно в България. Тук ще дойдат всички живи членове на оригиналната формация – Омара Портуондо, Елиадес  Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес,  Исус Рамос  и още девет музиканти присъединили се към тях през годините от тежката кавалерия на кубинските музиканти – Папио Виедо, Роландо Луна, Педро Пабло, Андрес Кояо, Филберто Санчес, Алберто Ланоче, Луис Алемани и Карлос Калунга. Шоуто на най-великите кубински изпълнители  ще продължи  2 часа.

Концертите от прощалното турне в България се организират от „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн актс“.

Билетите за София са на цени от 40 до 100 лева, а за Пловдив – от 40 до 60 лв. и се продават в мрежата на Ивентим и на касите в Билетния център на НДК.