Евтини идеи за освежаване на дома и мебелите (галерия)

12
Добави коментар

Искате промяна? Старите мебели са ви писнали, но нямате възможност да ги замените с нови? Предлагаме ви освежаващи идеи, които няма да ви костват много средства, а настроението в дома ви определено ще се повиши.

За целта ще ви трябва само малко боя, лак и грунд за дърво.

Освежаване на секцията или библиотеката

Вземете една опаковка бяла боя и боядисайте рамката на секцията/библиотеката заедно със страничните и задните й части. За контраст и свежест изберете различен цвят за вътрешността, например жълто. Ако не ви допада прекалено яркият стил, боядисайте цялата секция в бяло, а малък акцент поставете само върху рафтовете!

Съвет: Използвайте лак за дърво, за да подсилите блясъка, а и да запечатите за по-дълго цвета. Лакът за дърво изолира и предпазва от влага и надрасквания.

Свежест в спалнята

Залепете закачлив и ярък тапет само в зоната над леглото ви. Това развеселява и придава уют и интерес на спалнята ви. Какъв по-добър начин да освежите енергията в спалнята си от това да поставите акцент! По желание можете да боядисате в закачливи тонове над леглото, вместо да лепите тапет. Изборът е ваш!

Нека заблести!

Дори старият шкаф или изтърканата холна масичка имат потенциала да заблестят отново като нови! Подарете им един своеобразен фейслифтинг, като ги пребоядисате в привличащ вниманието цвят. Изберете цвят, който кореспондира добре с доминиращата гама в помещението. Или направете тъкмо обратното – поставете „ударение“ с коренно различен, но импониращ на останалите мебели цвят!

Съвет: Старите мебели се нуждаят от поставяне на грунд преди боядисването. Така новата боя ще поеме по-добре, а и дървото ще се запази за по-дълго.

Цветен килим винаги раздвижва атмосферата!

Най-лесната промяна е добавянето на цветен килим в помещението. На пазара вече има невероятно разнообразие от оригинални идеи и пикантни нюанси.

Интересни и красиви предложения може да разгледате в галерията ни.

Снимки: architectureartdesigns.com