Полезни храни при проблеми с бъбреците

1
Добави коментар
milk1
milk1

Пазете бъбреците си! Те са филтър за кръвта. Може да помогнете на правилното им функциониране като похапвате няколко храни „приятели“ на бъбреците. Няма значение дали имате проблеми или не, не пречи да сложите на масата си тези полезни съставки.

Най-полезни са зелените храни като целина, магданоз, резене. Те съдържат важния за бъбреците витамин А. Копърът ще ви помогне, ако имате камъни в бъбреците.

Следват ябълките, които се приемат с обелките. Пазят от образуване и отлагане на  пикочна киселина, имат мощно пикочогонно действие. Ако усещате неразположение в бъбреците, яжте минимум три ябълки всеки ден.

Разбира се риба, която дава необходимата доза микроелементи, полиненаситени мастни киселини, витамини и лесноусвояеми белтъци.

Според възрастните ни баби динята ще ви позволи да изхвърлите камъните от бъбреците, тъй като стимулира посещението на тоалетната.

Тиквата има същото свойство като динята. Освен това съдържа много вода и соли на калия, което помага за освобождаване от камъни в бъбреците.

Шипката съдържа витамин С и минерални компоненти, чрез които се преодоляват различни инфекциозни състояния. Приготвеният чай ще разбие камъните до микроскопични песъчинки.

Ръженият хляб складира витамини и фибри, благодарение на които се ускорява перисталтиката на червата и се подобрява преработката на храната.

Снимка: lekuva.net Автор: Stefi

Полезни храни при проблеми с бъбрецитеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)