Ботев 2:0 Левски !Канарчетата“ победиха с 2:0 в „Коматево“ „сините“ за Купата на България

13
Добави коментар
maqo
maqo

Ботев 2:0 Левски !Канарчетата“ победиха с 2:0 в „Коматево“ „сините“ за Купата на България

354

Публикувано на 19 март, 2014 от

Seven_

Ботев (Пловдив) направи сезона на Левски кошмарен. „Канарчетата“ победиха с 2:0 на базата си в квартал „Коматево“ и изхвърлиха „сините“ от 1/4-финалите за Купата на България с общ резултат 3:3. Голът на Феребори Доре на стадион „Георги Аспарухов“ преди седмица се оказа скъпоценен за пловдивчани, а столичани се простиха и с последната си, минимална надежда за трофей навръх 100-годишнината си.
„Жълто-черните“ се опитаха да организират домакински натиск в началните минути, но нападателното дуо Юнес Хамза – Феребори Доре не успя да оползотвори отворилите им се възможности. В 33-ата минута гостите пропуснаха златен шанс да поведат в резултата, с което щяха да убият интригата в сблъсъка. Рикардо Нунеш и Кристовао Рамос разиграха добре, защитникът намери Цветан Генков, който стреля в близкия ъгъл, но Адам Стаховяк изби с крак.

Станимир Стоилов пусна на почивката Луис Педро на мястото на Мариян Огнянов и смяната веднага даде резултат. В 50-ата минута Юнес Хамза преодоля отляво Аймен Белаид и пусна топката успоредно пред голлинията. Двама бранители на Левски се разминаха с нея и тя стигна до Педро, който нямаше как да сбърка на опразнената врата – 1:0 за Ботев. Голът въодушеви възпитаниците на Станимир Стоилов и 3 минути по-късно можеха да удвоят преднината си. Педро беше изведен сам срещу Горан Блажевич, но сръбският вратар показа великолепен рефлекс и спаси. В 72-ата минута испанското крило преодоля Пламен Крумов, намери Хамза в наказателното поле, който подаде към Доре и той от няколко метра не остави шансове на Блажевич – 2:0 за Ботев. След това Рафаел Бастос се разписа на два пъти, но и двата гола бяха отменени от съдийската бригада заради засади.

До края на мача Левски не успя да застраши сериозно вратата на Стаховяк и агонията на „Герена“ продъжлава да расте с всеки изминал двубой. В другия днешен мач пък Черноморец приема Локомотив (София) от 18:00 ч. Срещата ще се предава пряко по NEWS

Покажи още