Друидски зодиак-Самодивско дърво

1
Добави коментар
vita
vita

Детайли

Главна категория: Хороскопи

Категория: Зодия

Последно обновена на Сряда, 02 Април 2014 06:54

Посещения: 1984

Друидски зодиак (част 1 от 13)

Това е една поредица от 13 детайлни описания на всеки дървесен знак според друидите. Всички права към текста принадлежат на http://www.celticradio.net. Следете появата на статиите за вашите знаци.

Самодивско дърво/офика 22 януари – 18 февруари

Самодивските дървета се засаждали до врати и порти, за да пъдят злите сили, а клонките се прикрепяли към обора, за да не се случва нищо злощастно на добитъка. Вярвало се е, че това дърво е проводник към духовния свят и често е било използвано за отклоняващи магии. Самодивското дърво понякога е наричано „Шепнещото дърво“ – древните легенди твърдят, че разкрива тайните си на тези, които са готови да ги чуят. През историята самодивското дърво е свързвано със защита срещу злини; вярва се, че се е използвало за гравиране на скандинавските руни.

Корнуолци и шотландци са носили кръст от самодивско дърво, за да ги предпазва от лошото, а магически пръчки са поставяни над прага на къщата, за да се подсигури добрият късмет. В Уелс засаждали самодивски дървета в църковните градинки, за да пазят мъртвите.

Самодивското дърво е било дървото на феите. Използвало се е за направата на лъкове, а когато се разреже на две, неговият плод разкрива формата на пентаграма – знак за защита. Поради това се счита, че дървото притежава силата да защитава от омагьосване и измами. Някога се е смятало, че плодовете му са толкова свещени, че Бог ги пази ревностно от човечеството. Също така, дървото добавя смелост към силата на човек. Древните друди палели огньове със съчки от самодивско дърво, за да гадаят как би се развила дадена битка и да поканят феите на Сидхе да се бият, наравно с тях, като съюзници. Според ирланските легенди, първата жена е сътворена от самодивско дърво (първият мъж – от елша).

Цветовете на самодивското дърво, които са от семейството на Розата, цъфтят през май месец. Дървото е познато още като „Дамата на планините“, поради факта, че расте на много недостъпни места. Зрелите му червени плодчета са много подходящи при лечение на възпалени гърло и сливици, а някога са се използвали и за лечението на скорбут („болест на моряците“; недостиг на вит. Ц).

Съществуват два типа индивиди, родени под знака на самодивското дърво. Новолунните характери (първите две седмици от знака) и пълнолунните (последните две седмици от знака). Новолунният тип се слави с нетърпеливост и борба по пътя на личното израстване на съзнанието. Въпреки че на индивидуално ниво тези хора са сдържани, могат да допринесат към велики каузи на социално ниво. Пълнолунният тип не е толкова сдържан, но често обещава повече от това, което може да изпълни. И все пак, това не пречи на силното вдъхновение и дух, които носи, и реакциите му обикновено са ориентирани към утвърждаване на личните права на индивида.

Общо погледнато, ‘самодивското дърво’ е идеалистичен знак с прогресивни виждания и хуманитарни принципи. Тези хора живеят за промяната, ненавиждат ограниченията и отживелиците. Артистични, оригинални и нетрадиционни, понякога изглеждат далечни и хладни, но са просто много самодостатъчни индивиди – техните виждания рядко се споделят от човечеството като цяло. Хладният им темперамент прикрива много страстни вярвания и нуждата да се бориш срещу невежеството и тесногръдието.

Ако хората на самодивското дърво не успеят да открият някакъв отдушник за силното си въображение, може лесно да скучаят или да предизвикват кавги и дразги. Като истинска опозиция на конформизма, те са естествени лидери, но поради склонност да се захващат с непопулярни каузи, рядко имат достатъчно поддръжници. Те са мили и разсъдливи хора, но трудно следват другите, което може да им създаде проблеми пред властта. Прекрасни слушатели са, уважават дълбоко чуждото мнение. Поради по-нетрадиционното отношение към живота обаче, понякога отблъскват хората, заради нетактичността си. Ако попаднат в дискусия или дебат, често се случва да хиперболизират важността на дадена тема и да я раздуят прекалено.

Що се отнася до кариерата, тези личности са привлечени от модерната технология и притежават невъобразимо желание да организират и подобряват всичко, което може да е остаряло като система. Добри шефове са, но избягват да поемат чужда отговорност. Имат разнообразни интереси и се занимават с какво ли не, поради откривателската си природа. Хуморът им е някак особен, с насмешка над сериозното, а това е черта, която може би понякога допринася към отчуждението на останалите към тях. Непредсказуеми са и някак им липсва романтика. Обикновено се женят/омъжват късно, защото трудно взимат това решение да се обвържат сериозно – за тях това е равносилно на ограничаване на личната свобода (не е лесно и да откриеш партньор, който да ги разбере). Въпреки това техните бракове обикновено са много успешни, защото ако изберат партньор, който ги разбира, принципите им са железни. Подкрепящи родители са, но очакват и висока независимост от децата си.

Четете още:

Друидски зодиак част 1: Самодивско дърво/офика: 22 януари – 18 февруари Друидски зодиак част 2: Ясен: 19 февруари – 17 март Друидски зодиак част 3: Елша 18 март – 14 април Друидски зодиак част 4 :Върба/15 април – 12 май/ Друидски зодиак част5: Глог/ 19 февруари – 17 март/ Друидски зодиак част 6: Дъб/ 18 март – 14 април/ Друидски зодиак част 7: Зеленика /8 юли – 4 август/

Автор: Artsy Chameleon, Всички права запазени

< Предишна

Следваща >