Ферари: Представянето ни в Австралия бе недопустимо

12
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Техническият директор на Ферари Джеймс Алисън призна, че темпото, показано от болидите на Скудерия в Гран при на Австралия, е недопустимо.  В откриването на сезона Фернандо Алонсо и Кими Райконен изглеждаха като пилоти, чиято единствена цел е да стигнат до финала.

Фернандо Алонсо стартира пети и финишира на същата позиция, докато съотборникът му Кими Райконен успя да мине няколко места напред след трагична квалификация, но финишира седми. Отпадането на Люис Хамилтън от Мерцедес и Себастиан Фетел от Ред Бул заради проблеми в двигателя още в първите обиколки обаче помогна и на двамата да не са на дъното на топ десет.

„Можем да сме доволни само от надеждността на новия F14T  болид. Общото ни представяне при откриването на сезона в Гран при на Австралия обаче е недопустимо. Трябва да подобрим колата във всяко едно отношение, за да можем да се конкурираме с Мерцедес“, призна Алисън.

„Едни от основните ни проблеми са стабилността при спиране и в бавните завои и скоростта на правите. Както предшествениците си, и F14T прави добри стартове и се държи стабилно в бързите завои. Имаме достатъчно време да подобрим представянето си, което очаквам до някаква степен да се случи още в Малайзия“, завърши той.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg