Дадоха битката Балкан – Оборище на съдия от „А“ група

1
Добави коментар
velsport24.com
velsport24.com

 Мартин Стоименов Тихомир Алексов

Столичанинът Мартин Стоименов ще изведе тимовете на Балкан (Варвара) и Оборище (Панагюрище) в култовото регионалното дерби от Югозападната „В“ група. Срещата се очаква да напълни до краен предел реконструирания стадион „Балкан“ във Варвара. Мартин Стоименов вече има 2 ръководени мача в „А“ група. Тъчарбитри ще бъдат Димитър Русев и Владимир Велев. Ролята на четвърти съдия ще изпълнява Станислав Апостолов от Стамболийски. Пратеник на ЗС на БФС е Марио Калпушков от София.

Двубоят между Миньор (Перник) и Септември (Симитли) бе възложен на дипломирания висшист по органичен синтез – Тихомир Алексов. Помощници на столичанина ще бъдат Младен Маринов и Христо Коцовски. В съдийската четворка влезе и Иван Иванов. Делегат е генсека на БФС – Кюстендил Огнян Пешев. 

Женско трио пък ще води двубоя между Беласица (Петрич) и Септември (София). Мачът на стадион „Цар Самуил“ бе поверен на Християна Гутева. На бившата лекоатлетка от Габрово ще асистират колежките и Благовеста Станчева и Ирина Накева. Със статут на кавалер в дамската компания ще бъде Ивайло Ганчев. Благоевградчанинът ще е резервен съдия на двубоя. От столицата трябва да дойде делегата Златко Благоев, който взима първи мач през пролетта в трета дивизия.

 Димитър Буров Християна Гутева

Съставите на Места (Хаджидимово) и Германея (Сапарева баня) се хвърлят за първи точки през пролетта след неубедителния си старт през 2014-а. Сблъсъкът бе даден на Димитър Буров. Любопитна подробност за него е, че дотук в шампионата служителят на НСО е свирил 5 мача, без да използва картонът с червен цвят. Съдийската тройка е оформена с представители на пернишката колегия. Засади ще маркират Владислав Виденов и Данаил Петракиев. Началниците на арбитрите в трета дивизия предприеха подобна схема заради кадровия дефицит на ръководещи съдии в областната колегия в Перник. Ред около резервните скамейки ще създава Александър Йорданов от София. Представител на БФС е Венцислав Давидков от Благоевград.

Смесена софийско-пернишка съдийска бригада ще обслужва и двубоя между Вихрен (Сандански) и Ботев (Ихтиман). Централен арбитър е Адриан Петров, който получи четвърта повиквателна през този сезон в Югозападната „В“ група. Флаговете ще вдигат перничаните Мартин Никифоров и Мартин Спасов. Функциите на четвърти съдия получи юристът Георги Минов от София. Делегатското назначение бе връчено на Илия Солунов от Дупница.

 Адриан Петров Йордан Воденичаров

Йордан Воденичаров от Сандански ще раздава правосъдие в мача Струмска слава (Радомир) – Велбъжд (Кюстендил). Първи асистент е Борислав Арабаджийски от Благоевград, а втори – Илиян Илиев от Сандански, откъдето е и резервния арбитър Иван Бабанов. Изявите на реферите ще следи Николай Добрев от София.

Второ съдийско изпитание в Югозападната „В“ група се очертава за Емилиян Антонов. Реферът от Кюстендил ще надува свирката на мача между Сливнишки герой (Сливница) и Спортист (Своге). Засади ще маркират съгражданите му Владимир Владимиров и Николай Спиридонов. Четвърти представител на футболната Темида е Младен Пенев. Оценките на арбитрите ще напише секретаря на АФЛ Александър Шатровски от Перник.

Борислав ЙОРДАНОВ