Гаражни и индустриални врати

0
Добави коментар
vps
vps

Какво трябва да знаем за гаражните и за индустриалните врати?

В настоящата статия ще се опитаме да намерим общите допирни точки между гаражните и индустриалните врати.

С какво трябва да се съобразите при покупка на гаражна врата?

Летяща гаражна врата на външен гараж в двора

Една врата за гараж има доста повече задачи, отколкото предполагате. Освен да предпазва гаража ви, те трябва да осигурят естетическа привлекателност на дома ви, а не на последно място, те трябва да имат и добра изолация, като по този начин могат да намалят значително сметките ви за електричество. Именно заради тези неща, когато трябва да сменяте старите врати с нови, вие трябва да пазарувате умно. Уверете се, че новата гаражна врата е по-добра от старата, нали това е идеята на по-модерната стока.
Има много съображения при покупката, като най-важното е, за какво ползвате гаража. Много от хората използват това пространство от дома, не само за прибиране на автомобила, но те си изграждат място за различни ремонтни дейности, а в последните години доста често се правят и кътчета „само за мъже“.
Друг важен момент е правилното вземане на размерите. Не можете да си позволите грешно измерване, това може да доведе до невъзможност за монтиране на закупената врата и най-малкото ще се наложи доста сложно преправяне на светлия отвор на гаража. Ако не сте сигурни, че сте способни да направите всички необходими мерки, най-добре е да се обърнете към специалистите от фирмата, от която ще поръчвате вашата гаражна врата. Това ще ви спести много главоболия.

Какво трябва да знаем за ролетните индустриални врати

Безопасността и сигурността са основи въпроси в едно промишлено предприятие, като тук няма право на грешки, особено след като са направени толкова големи инвестиции. Избирането на индустриални врати е много важна задача, защото те се отразяват на бъдещето и настоящето на стопанската дейност.
Ролетните врати могат да бъдат различни видове, включително термо – ролетни врати, ролетни врати тип „решетка“, тип „аеро“, а също и бързи врати. Тези врати изискват много малко място за монтирането им, тъй като те се навиват върху вал, който се намира в горната част на светлият отвор на промишленото помещение (складова или производствена база). Движението при отваряне се подпомага от странични водачи, като при тези от високият клас на ветроустойчивост има добавени куки, които се закачат за тези водачи и не позволяват на вятъра да отвори вратите. Задвижването може да бъде както ръчно, така и автоматично. Когато бързината на отварянето е важен елемент за гладкото протичане на работния процес, препоръчително е да се предпочете автоматичният вариант. Ролетните врати са прахово боядисани, а цветът зависи единствено от предпочитанията на клиента. Материалите, от които се изработват тези индустриални врати са специални сплави, алуминий, стомана, а при бързите врати е специално гумирано платно с нисък коефициент на топлоотдаване.
Въпреки огромните си размери, ролетните индустриални врати се движат много тихо и не предизвикват шумово замърсяване, като по този начин осигуряват здравословна и комфортна работна среда.
Термо – ролетните врати се използват там, където е нужно да се намалят топлинните загуби. Те изискват минимална поддръжка, а ремонтирането им е изключително лесно. Това са най-предпочитаните ролетни врати, когато става въпрос за сигурност и ефективност.