Фриилетикс (Freeletics) – Тренировки само със собствено тегло

14
Добави коментар
svetlio_ngr
svetlio_ngr

Възможно ли е да отслабнем и да се сдобием с мускулна маса само чрез тренировки със собствено тегло. Представяме ти фриилетикс (freeletics) , а ти ще прецениш сам.
Тренирай като атлет, за да изглеждаш като атлет !
Ако ти е доскучало от тренировките в залата, търсиш алтернатива или се чудиш откъде да започнеш, за да промениш тялото си, а и начина си на живот. Фриилетикс определено е нещо на което е добре да обърнеш внимание.
Какво е представлява Фриилетикс ?
Фриилетикс са функционални, високоинтензивни тренировки  единствено и само със собствено тегло.Тренировките продължават между 5 и 45 минути зависимост от формата, в която се намира трениращия.
Има два вида тренировки – едните се наричат „Workouts“, a другите „MAX“.
Workouts са разделени в 3 раздела: Сила, Кардио и Сила + Кардио.  Тренировките представляват различен комплекс от упражнения, които са разделени на рундове (кръгове) с определен брой повторения. Идеята е да се завърши тренировката колкото се може по-бързо.Интересното е, че всички комплекси носят имената на богове като Афродита, Хадес и Зевс.
При MAX идеята е да се направят колкото се може повече повторения  от едно упражнение за определено време.
Създателите на Фриилетикс препоръчват комбинация от двата вида тренировки за по-добри резултати.
Тренировките  еднакви са и за двата пола, като не са разделени на мъжки и женски.
Колко пъти седмично е нужно да тренирам ?
Препоръчително е да се тренира между 4 и 6 пъти седмично.
Първата седмица е по-скоро подготвителна като включва по-често MAX тренировки.
Между втора и четиринадесета седмица между 5 и 6 тренировки.
Последната петнадесета седмица е наречена „Hell week“ или дяволската седмица. Тя включва 7 тренировки без почивен ден.
Къде можем да практикуваме Фриилетикс ?
Понеже не ни е необходима специална екипировка, можем да практикуваме фриилетикс навсякъде – вкъщи, в залата, на спортната площадка, в парка.
За някой тренировки е необходим единствено лост за набиране.
Спорт ли е фриилетикс ?
Създателите на фриилетикс определено са добавили и състезателен характер в този вид тренировки.
Времето, за което изпълняваш всяка една тренировка, или максималните повторения, които си успял да направиш  се нарича „Personal Best“ или на български – Личен рекорд.
Фриилетикс доста често се практикува в групи и това е вид стимул, който да накара участващите  да се представят по-добре.
Продължителност
Според създателите на фриилетикс са достатъчни  всичко на всичко 105 дни, за да преобразиш тялото си. Цялата система е разработена за 15 седмици, което в никакъв случай не означава, че не може да продължиш и след това.
Следи прогреса си
Създателите добавят, че видима промяна едва ли ще настъпи до 5-та седмица. Друго много важно е, че човек трудно би открил сам разликата. Препоръчително е да си направиш снимка в началото преди 1-вата си тренировка и след това на всеки 7 или 10 дни.
Определено фриилетикс е метод на тренировка, за хора които искат да влязат във форма или да подобрят постиженията си. Да станат по-бързи, силни и издръжливи и да променят начина, по който изглежда тялото им.
В следващите материали ще  представим различните видове комплекси, особености и съвети свързани с фриилетикс. 
Надяваме се, че материала ти е харесал. Сподели го с приятелите си нека повече хора научат за този тип тренировка. Благодарим !
ОЩЕ ЗА ФРИИЛЕТИКС:
Фриилетикс (Freeletics) –  Тренировки само със собствено тегло