Напътствия за гледане на кафе

11
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Понякога ни се иска да можем сами да откриваме знаците за живота си и да се опитваме да го разгадаем. Един от най-често срещаните начини за това, е гадаенето по изпито кафе. За да гледате на кафе е необходимо да притежавате умение да виждате различни фигури сред утайката от кафето. Трябва и  да знаете няколко подробности, за да видите различните фигури и да тълкувате правилно.

Ето някои напътствия, които ще ви бъдат от полза при практикуването на това древно и интересно средство за тълкуване на миналото, настоящето и бъдещето.

След изпиване на кафето чашата се взема с лявата ръка и се завърта три пъти по посока на часовниката стрелка. След това се обръща върху чинийка и се оставя течността да изтече.

Дръжката на чашата символизира човека, който е пил кафето.

Фигурите горе към ръба на чашата и в посока обратна на часовниковата стрелка от дръжката на чашата символизират настоящето и близкото бъдеще, а към дъното на чашата – далечното бъдеще.

Дъното на чашата се смята за нещастно място, а фигурите там – за лош знак.

Първоначално се търси общото впечатление – многото фигури и символи говорят за богат и разннобразен живот, а малкото – за целенасоченост, праволинейност и устременост.

Сега ви остава да изпиете едно кафе и да използвате очите и въображението си., за да откриете гаданията по чашата.