Пролетна декорация на храна

1
Добави коментар

Удивително е как всичко може да се превърне в игра. Включително и храната.

И понеже пролетта е вече тук, ви предлагам тези пет идеи за пролетна декорация на храна. Подбрах точно тези животинки, защото те всички са свързани с усещането за пролет – пчелички, калинки, паячета. За децата ще е истинско удоволствие не само да ги хапват, но и да участват в приготвянето им.

А и декорирането на храната по този начин е хитър трик да накарате децата да се хранят със здравословна храна.

Пчели от сирене чедър и маслини

Започвам с личния ми фаворит. Може да използвате разбира се и обикновен кашкавал, а за очите и залепянето на крилата (пак от кашкавал) използвайте топено сирене. Пак с него запълвате нарязаните на кръгчета маслини, слепяте със сиренето чедър/кашкавала и промушвате с клечка за зъби. Източник: Project Dennler.

Сърдити пилета от яйца

Варените яйца не са най-любимата храна на децата, но на тези пилета никой няма да може да устои. Пълнежът на яйцата оставям на вас, защото вариациите са много – жълтък, горчица, сирене, кисело мляко/майонеза. Очите са зелени маслини с чушка, а човката и краката – от моркови. Източник: Savoring Time in the Kitchen.

Калинки от чери домати

Чери доматите са перфектни за направата на калинки и ако се поразровите в Интернет, ще откриете още много сходни идеи. На мен обаче ми допадна кобинацията с пушена сьомга, като филийката може да намажете с разбит хайвер или масло.

Таралежи от сиренца

За тази рецепта ще трябва да си отделите повечко време за украса, но пък резултът си струва. За таралежковците ви трябват триъгълни сиренца, филирани бадеми и крекер (сухар). Източник: Project Dennler.

Паячета от пълнени яйца

За финал, още едно предложение за пълени яйца, но този път за по-смелите деца – паячета от маслини.

текст: Ани Димитрова