Балкански: Цирк без животни не е цирк

13
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Балкански: Цирк без животни не е цирк

25 Март 2014 | 09:44

/КРОСС/От началото на следващата година се забраняват номерата с животни в цирка, съобщиха от ръководството цирк „Балкански“. Доводите, според неправителствените организации, са, че животните са изложени на тормоз заради честото местене на арената. Освен това някои от методи на дресировка били стресиращи и прекалено строги.

Според собственика на цирка Александър Балкански това е недоразумение. В закона пише „диви животни бозайници“, докато в цирка се използват животни, родени в плен и които живеят по този начин от няколко поколения, коментира той. По думите му цирк без животни не е цирк.

Ще се борим докрай и животни в цирка ще има, успокои той феновете на цирковото изкуство.

Ако цирк „Балкански“ започне да губи от това, че не може да ползва животни, ние ще отидем при животните в държавите, където дресурата е разрешена, заяви Александър Балкански, цитиран от news7.

Програмата на цирк „Балкански“ за 2015 г. е готова и без животни, коментира Александър Балкански. Идеята е, че всички животни, които бъдат показвани, ще бъдат виртуални, като те ще се прожектират на екрана. На манежа ще има бутафорни дресирани животни – за да се покаже какво губят зрителите от липсата на живи животни.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.