Бомба! Ники Турчето сменя Малинка Николова :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

На утрешното заседание на общинския съвет във Враца ще бъде взривена политическа бомба, научи tribali.info. Председателят на местния парламент Малинка Николова ще бъде сменен чрез преврат, в който главно действащо лице е врачанският бизнесмен Николай Петров-Ники Турчето. Процедурата ще стане чрез тайно гласуване и затова заверата се счита за 100% осъществима. По непотвърдена информация, има хора от ГЕРБ, които няма да гласуват в подкрепа на Николова, а останалите гласове „против“ вече са уговорени. За нов председател на общинския съвет ще бъдат предложени три имена. Първото е на Митко Костов от движение „Свободен избор“, когото спрягат за човека на Николай Бареков във Враца, второто е на Пламен Ганецовски от „Земеделски народен съюз“, а третият е Антонио Георгиев от НДСВ.
Сегашният председател на общинския съвет Малинка Николова отдавна е трън в очите на БСП. След изборите във Враца червените спечелиха кметското място, но не успяха да получат мнозинство в съвета и това създаваше множество пречки в работата на Николай Иванов. Затова и е нормално, че столетницата търсеше начин да смени Николова, която минава за „ястреб“ в редиците на ГЕРБ и не приемаше конструктивните предложения на кмета на града. Досега обаче БСП нямаше мнозинство сред съветниците, а и не получаваше необходимата подкрепа от членовете на останалите партии в него.
След нова година положението се е променило благодарение на лостовете за влияние на Ники Турчето. По негова молба депутата от ГЕРБ Тотю Младенов, с когото са семейни приятели, е завел Антонио Георгиев при Бойко Борисов. По време на рандевуто бившият кмет на Враца е обяснил на лидера на ГЕРБ, че д-р Георгиев е единствената алтернативна обединителна фигура в политическия живот на града и трябва всички да го подкрепят. Според хвалбите на самите участници в срещата, Бойко приел аргументите на Тотю, като дори и Цветанов се бил съгласил. Точно заради това бившият областен управител е сред кандидатите и най-вероятен нов шеф на общинарите. Антонио Георгиев наистина е диалогичен човек и се очаква след неговото избиране напрежението между общинския съвет и кмета да изчезне и най-после заедно да заработят в полза на хората.

25-03-2014 г. 11:42 ч. | прочетено: 5101, коментари: 24 |