7 съвета за здравословно отслабване

0
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Отслабването може да е здравословно. Трябва само малко да промените някои навици от ежедневието си. Вижте нашите 7 съвета за здравословно отслабване.

7 съвета за здравословно отслабване

Забравете за яденето в движение. Не отваряйте хладилника всеки път, когато влизате в кухнята. Това събужда апетита ви и ви кара да си вземете нещо за ядене. Т.нар. „несъзнателно ядене“ често води до приемане на излишни калории. Затова избягвайте хапването на крак. Винаги, когато посегнете към храна, седнете и я изяжте на спокойствие. Така ще имате и повече време и за дъвчене.

20 универсални съвета за всяка диета >>>

Често пъти колкото и да се каним, все не ни остава време за упражнения. Затова си направете писмен план за деня. Определете точен час за ставане, време за закуска и време за упражнения. Ако нямате време за фитнеса, предвидете си 15-минутен крос в квартала. Отмятайте всяка свършена задача и следвайте графика. Така няма как да се оправдаете.

Гимнастика зад бюрото >>>

Заменете следобедната закуска

Заменете следобедната закуска, която често е сладкиш към кафето, със здравословния й еквивалент – сушени плодове. Уверете се предварително дали към тях не са добавяни захар или подсладители. Ако пък не си падате по сушените плодове, пакетче сурови ядки има същия ефект.

Диета със сушени плодове >>>

За да знаете дали наистина напредвате с отслабването, купете си кантар и метър. Измервайте се веднъж седмично по едно и също време. Така ще знаете какъв прогрес постигате, както и дали избраните диета и упражнения имат ефект.

Здравословното отслабване е постепенното сваляне на килограми. Намерете си фитнес другарче

Понякога във фитнес залата е скучно и това се отразява на мотивацията ви. Затова си намерете приятел, който да посещава с вас фитнеса. Това може да е някой ваш близък или просто човек, когото сте срещнали в залата. Разговорите правят посещението по-приятно. Освен това можете да обменяте съвети и изобщо да сте си взаимно полезни.

Бъдете горди от постигнатото

Никога не подценявайте резултатите, които постигате, докато тренирате или се подлагате на диета. Отслабването като процес протича индивидуално. Това, че при вас се случва бавно, не е повод за притеснение. Затова се радвайте дори на 1-2 свалени килограма и бъдете горди с прогреса си.

Един от трудните моменти, докато отслабвате е, когато пазарувате. Сладкишите и чипсовете ви се „усмихват“ от рафтовете, а зеленчуците не изглеждат толкова привлекателни. Не забравяйте обаче, че няма как да отслабнете, ако не се храните правилно. Здравословното хранене е ключът към здравословното отслабване.

Как да пазаруваме диетично и здравословно? >>>

26.03.2014/ Радослава Михайлова