Направи си сам: Абажур букет

18
Добави коментар

Сръчни ръце

През зимата, когато цветята са малко, облепеният с цветни листенца абажур може да замести букета. Необходими са ви скелет за абажур и едноцветна гладка хартия за абажури или плътна паусова хартия.

Скелета на абажура намазваме с бяла боя, за да не изпъква много. От хартията изрязваме равна ивица, така че от долната и от горната страна да стърчи 1 мм над тела на абажура, а по дължина да се похлупва с 1 см. Поставяме хартията на масата пред себе си и цялата повърхност на бъдещия абажур е пред очите ни. Върху твърдата основа на масата цветните листа лесно се лепят. При абажура впечатлението се създава не от оцветяването на листенцата, а от фигурите, които се образуват. Това постигаме най-добре, като изберем листа от един и същи вид и с еднакъв оттенък, например жълта роза. Нежните жълти или белезникави листа пропускат светлината добре. По-строго, но също хубаво впечатление създават листата на тополата.

Започваме облепването от горната страна на абажура, където листата трябва да бъдат разположени нагъсто едно до друго и отчасти едно върху друго, за да не се вижда бялата основа. Затова листата, които излизат извън хартията, изрязваме от опаката страна срещу светлината. Цялата горна 1/3 от абажура трябва да бъде гъсто облепена, в средата може да се показват на места бели части от хартията, а долната 1/3 облепваме най-нарядко.

Когато залепим всички листа, намазваме от външната страна горния и долния тел на скелета на абажура със здраво лепило и прегъваме най-напред единия, а после другия край на хартията около тях, като оставащият 1 см залепваме така, че да се образува цилиндър. Закрепваме хартията от горната и от долната страна на залепената част с щипки за пране. Абажурът букет е готов!

Сложете цвят в дома си! Украсете интериора като направите за минути красиви и ярки&nbspповече

Представяме ви няколко оригинални идеи, с които да аранжирате празничната трапеза,&nbspповече

Фантастична идея за вашата кухня! Поставката за лъжици и вилици, която ще ви покажем,&nbspповече