Организация за менструация: превръзки и тампони в редици и колони

8
Добави коментар
devoyka
devoyka

Организация за менструация: превръзки и тампони в редици и колони

Във форума едно момиче попита що е то „Period storage“? В Youtube изобилства от клипчета по темата, които аз до момента някак си подминавах в търсенето на нещо по-интересно. Моя грешка – Period storage е нещо, което и аз правех навремето. В интерес на истината правя и сега но по далеч по-неинтересен начин. Буквалния превод е безсмислен, така че в общи линии иде реч за организация на необходимите консумативи за месечния цикъл.

С времето преставаш да се замисляш над нещо толкова тривиално като подреждането и съхранението на превръзките. В началото обаче то е интересно, полезно и образователно. За някои момичета се превръща в нещо като колекционерска страст.

Идеята си е гот…
Дума да няма идеята си е добра по няколко причини:

първо винаги имаш под ръка достатъчно превръзки и тампони
на второ място, така и така пробваш различни превръзки – какъв по-добър начин да избереш най-доброто за себе си от това да пазиш по един или няколко броя от всеки модел и тип превръзки, които си пробвала
и накрая – дори след като се спреш на любима марка, пак ти трябват различни типове превръзки в зависимост от етапа на менструацията и силата на течението

Как да си го направиш?
Трябва ти нещо, в което да организираш всичко необходимо. Най-удобно би било чекмедже или голяма кутия с горно отваряне (като тези за играчки). Хубаво е никой да не бърника из тази твоя зона от жилището. Ако нямаш собствено чекмедже, което да можеш да пригодиш за тези цели можеш да използваш дори кутия от обувки. Важното е да е чисто. Ще е хубаво да имаш и няколко дълбоки кутийки за различни неща. В една или няколко кутийки можеш да държиш тампоните. Превръзките могат да са подредени и направо в чекмеджето но би било по-добре ако си ги разделиш по някакъв начин. Постарай се да организираш нещата според нуждите за дните от цикъла, например:

превръзки за първите дни, когато течението е най обилно. Тези превръзки трябва да са с по-голям капацитет, по-дебели и
превръзки за втората част от менструацията, когато основната цел е да предпазиш бельото от зацапване
ежедневни превръзки за бялото течение
тампони с и без апликатор
мокри кърпички – винаги необходими, когато тръгваш нанякъде
и естествено комплекта за менструация – винаги зареден за употреба

С времето твоето хранилище ще отсее ненужните и неудобните консумативи, от тези които са най-подходящи за теб а и какво лошо има в това да се забавляваш, като си направиш нещо като колекция, в края на краищата светът е такъв какъвто искаш да го видиш – всичко може да е забавно!

Имаш ли въпроси за тази статия?