Направи си сам декорация с яйчени черупки

16
Добави коментар

Деликатните яйчени черупки могат да се превърнат в ефектен елемент от празничната украса за Великден. За целта е необходимо да запазите черупките на яйцата, които ще използвате за приготвянето на празничните ястия, за да ги използвате за миниатюрни саксийки за растения. С тях можете да украсите масата, перваза на прозореца или пък цялото помещение.

Вижте как можете да направите тази свежа декорация в няколко лесни стъпки:

1. Пробийте внимателно по-острия край на яйцето с помощта на нож за мазане или друг подходящ инструмент. Внимателно изрежете „капачето“ и изсипете съдържанието в купа, за да го използвате за готвене или за нещо друго.  Измийте черупката с вода и пробийте малка дупчица на дъното й с помощта на остро ножче или игла (за дренаж).

 

2. Изберете растенията, които ще използвате за декорация – те трябва да са с малки коренища. Внимателно отстранете част от почвата около корените на растенията и ги наместете вътре в черупката. Ако е необходимо допълнете с малко почва.

 

3. Съчетайте няколко различни растения по форма и цветове, за да получите по-разнообразна декорация. Можете да разнообразите и допълнителната украса – поставете всяко яйце върху малка поставка (от тези, които се използват за закуска с рохки яйца) или ги подредете в кутия с разноцветни хартиени ленти и великденска декорация. За още по-голям ефект подредете черупките в кора за яйца и ги поставете на перваза на прозореца.