50+ места за теглене на безплатни снимки и графични ресурси

6
Добави коментар
lifehackerbg
lifehackerbg

Често ни питат, от къде вземаме ефектните снимки за статиите си и ако трябва да бъдем честни, ние от lifehack.bg никак не обичаме този въпрос.

Въпреки това, решихме да не пазим повече само за себе си източниците, които знаем и ползваме, а да дадем пълен отговор на този така важен за много то читателите ни въпрос.

Резултатът е един изключително богат ресурс с източници на снимки, които може да ползвате за вашия web проект – бил той онлайн магазин, блог, портфолио и т.н.

След тази статия ще разполагате с най-добрите места, от които да изтеглите висококачествени изображения, с които да впечатлите посетителите в сайта си.

Някои от фотографиите са свободни за ползване, други изискват да посочите източника, трети имат по-различни условия за употреба.

Точно затова, преглеждайте изискванията на техните собственици. Е, може и да прескочите тази част, като общо взето не рискувате почти нищо, но сами преценете.

Тук сме включили и сайтове, от които ще можете да си изтеглите и икони, фотоси за вдъхновение подходящи за статуси в социалките, безплатни PSD файлове за Фотошоп и други страхотни графични благини, от които съвсем спокойно да се възползвате.

Не ни остава нищо друго, освен да Ви пожелаем приятно теглене….

P.S. Приятели, имаме една много малка молба към Вас: зарадвайте аудиторията си във Facebook споделяйки поста icon-facebook-square чрез този линк icon-external-link, или просто оставете коментар с вашия любим източник на фото вдъхновение. Ще Ви бъдем безкрайно благодарни!

В случай, че сте пропуснали другият наш огромен ресурс свързан със симки и снимане, поправете този пропуск и вижте →  100+ от най-полезните сайтове с уроци и ресурси за фотография

 icon-camera  20 източника на Stock Фотография

Unsplash icon-external-link е перфектен пример за сайт с наистина качествени снимки. Ще намерите огромни по размер, спиращи дъха гледки, ефектна урбан фотография и т.н.

Тук няма никакви фалшиви пози като при повечето стандартни stock фотографии, а само реални фотоси направени от талантливи хора.

Сайтът съдържа наистина богат набор от напълно освободени от права снимки, с които може да правите каквото си поискате. А на всеки 10 дни се пускат 10 нови красиви изображения.

Хубавото е, че ако вие или ваш приятел сте талантливи фотографи, готови да споделите част от уловените от вас мигове със света, може да ги пуснете за преглед тук.

Да, може да ви заболи пръста от превъртане, но си струва…

Picjumbo icon-external-link    – е сайт, който бързо може да се превърне в един от любимите ви ресурси за напълно безплатни изображения. С добавянето на нови снимки всеки ден, там ще намерите богат избор на висококачествени снимки на различни теми за проекта си.

Фотосите в picjumbo са свободни за комерсиална и лична употреба и всичко това благодарение на създателя на сайта Виктор.

И докато споменаването на сайта като ресурс е пожелателно, но не и задължително, Виктор с удоволствие дава достъп то неговата колекция, независимо дали ще го споменете или не.

И въпреки, че набора от безплатни снимки е огромен, създателя на този проект предлага и премиум абонамент само за 6$ на месец.

С членството ви се дава допълнително по-висока резолюция, пълни колекции от фото сесии, снимки, които никога не са публикувани, както и няколко други малки бонуси.

Gratisography icon-external-link – е едно от най-добрите места в света, където може да намерите колекция от уникални снимки, без да имате някакви задължения към тях.

Това са фотоси, които може да използвате както за лична, така и с комерсиална цел. Кликвате върху изображението, за да го свалите във версията с висока резолюция. Седмично се добавят нови снимки, освободени от правни рестрикции.

Определено това е един от личните ми фаворити, а качеството е уникално!

Superfamous icon-external-link – е място, където снимките са под Creative Commons Attribution 3.0 лиценз и може да ги използвате както ви харесва – просто отбелязвате източника.

New Old Stock icon-external-link – не знам за вас, но аз съм луд фен на стари фотографии, а този сайт удовлетворява тези мои потребности. Създаден от Кол Тоунсенд, идеята тук е да се публикуват винтидж изображения от публични архиви, които са освободени от рестрикции. Ако имате подобни снимки, може и да ги добавите там.

Мухамед Али, 1961

Historicalstockphoto icon-external-link – тук може да намерите още старинни фотографии, разделени по категории. Бих казал, че този сайт + този профил в twitter icon-twitter са истинско съкровище, когато става въпрос за исторически снимки, които бихте искали да ползвате в проекта си.

DotSpin icon-external-link – не е точно като по-горните примери, но е много добър ресурс, съдържащ в себе си красиви снимки. Предлага безплатни за ползване фотоси от Instagram.

Pixabay icon-external-link – има определено много богато разнообразие на всякаква тематика. Изборът на редактора определено си струва да се разгледа. Това може би е един от най-добре заредените сайтове, където ако се разтърсите може да откриете доста ценни неща.

BIG UPDATE: Преди да продължите, искам да ви споделя едно……велико място в интернет, което обединява /без преувеличение/ най-качествените източници на безплатни stock фотографии в света! Сайтът се нарича Thestocks като в него са събрани сайтове за висококачествена фотография, която да използвате за проектите си!

С добавянето на Thestocks, тази статия се превърна в ненадминат ресурс за снимки

Вляво ще видите удобна лента с изброени въпросните уеб места.

Кликнете на някой от тях и той ще се зареди на екрана ви, без да изчезва страничната лента с останалите възможности. Нямам какво повече да добавя – това място е върхът…. Вижте го от този линк  .

Още един такъв сайт, обединяващ в себе си страхотни ресурси с безплатни снимки е и allthefreestock. Принципа на работа е абсолютно същия като Thestocks, с тази разлика, че съдържа и някои други уникални места с фотографски благини.

Не се разсейвайте!

Ето и останалите графични ресурси, които сме селектирали за вас:

Супер ресурсите продължават на следващата страница →