Защо „всички мъже са еднакви“

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Share the post „Защо „всички мъже са еднакви““

Според популярна шега, фразата “ Всички мъже са еднакви“ е изречена за първи път от китайка, която загубила мъжа си в тълпата. Но дали това разпространено клише е вярно? Вижте обясненията на най-честите причини, заради които тази фраза е изричана:

Вярност

Нека проследим животинското ни начало. При животните  малко видове са моногамни. Древният инстинкт за създаване на възможно най-голямо поколение всъщност диктува затрудненията на мъжете с верността.

Комуникацията

В Древността, мъжете са ловували, а жените – отглеждали децата и се грижели за дома. Това е предпоставка за по-голямата комуникативност на дамите и по-трудното разкриване на чувствата при господата. Те са се връщали изморени, а продължителното мълчание се е превърнало в техен навик.

Егоизъм

Това е строго индивидуално качество и полът не е от значение. Но ако трябва да се намери някакво логично, то е може би трябва да го търсим в патриархалните разбирания. Че когато в семейството се роди момче, понякога радостта е по-голяма, тъй като то ще продължи рода. Освен това, майчиният инстинкт на жената, често я кара да пренебрегва себе си за сметка на останалите.

Определеният тип 

Ако връзките Ви приключват сходно, може би трябва да се замислите дали не сте привлечени от определен тип характери.

Полът ни определя до голяма степен. От най-ранна детска възраст различията по полов признак са подхранвани и поощрявани – момчетата си играят с колички, а момичетата с кукли. Няма как това явление да няма последици. Все пак всеки човек е различен и поставянето под общ знаменател не е никак правилно. 

 

Share the post „Защо „всички мъже са еднакви““