Златан Кралевски, управител на една от водещите фирми за производство на матраци в България – “Некрато”: Хората вече са много…

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Господин Кралевски, откога съществува фирма “Некрато” и каква е производствената й дейност? Фирмата е създадена през 2003 година с основна дейност производство и дистрибуция на матраци, легла, подматрачни рамки и аксесоари с търговска марка „матраци Paradise“. Притежаваме съвременна високотехнологична производствена база с оборудване от най-висок клас, на водещи европейски производители. Фирмата е сертифицирана по стандарт ISO 9001:2008, който се е превърнал в международен еталон за управление на качеството. Притежава и акредитации на други водещи сертифициращи институции, с което доказваме високото качество на изделията, които произвеждаме.

Какви са последните тенденции на този пазар? Тенденциите при матраците, материалите и технологиите на производство са най-различни. Но общото е това, че изискванията на потребителите през последните няколко години са увеличени сериозно. Днес клиентите не биха се задоволили с изделията, които бяха на пазара преди десетина години, а настояват за разнообразие на моделите и за още по-високо качество. Преди десетина години например повечето матраци, които се търсеха, бяха основно еднолицеви. Днес вече хората са по-склонни да си купят по-евтина спалня, но по-скъп и луксозен матрак, защото разбраха, че неговата роля за добрия сън е по-важна.

Как фирма “Некрато” се опитва да отговори на тези повишени изисквания? Най-общо казано с непрекъснатия стремеж за постигане на по-високо качество и прилагане на последните нововъведения в тази индустрия. Отскоро например, за първи път на българския пазар предлагаме матраци, чиято дамаска е обработена с маслиново масло, което придава уникално усещане за мекота. Тя съдържа микрокапсули маслиново масло, което помага за поддържане на естествения баланс и влага на кожата. В този модел OlivOil допълнителните пластове от memory пяна имат различна дебелина от двете страни на ядрото. Така че усещанията от двете страни на матрака са различни и човек има възможност за избор. При производството на матрака е използвана иновативна ултразвукова технология, което е новост за България като шиенето става не с шев а чрез ултразвук. Тя свързва по съвършен начин отделните пластове в борда на матрака и допринася за красива визия и дизайн, който по никакъв начин не може да се постигне с шев. Ултразвуковата технология, в комбинация с 3D лента за по-добра вентилация, въведохме и в други наши модели.

С какво се отличават матраци Paradise от останалите матраци на пазара? Разбира се нашият основен стремеж е да осигурим на потребителите високо качество на добра цена, но също така искаме да предложим продукти с отличаваща се визия и дизайн. Такъв е един от моделите ни „Siana Silver“, който е номиниран за участие в конкурса „Българска мебел на годината 2014” на започващото в столицата изложение “Светът на мебелите“. Подобреният модел е един от фаворитите в луксозната серия на матраци Paradise. За красивата визия на матрака допринася комбинацията от сребърна дамаска, бяла кожа и 3D лента по борда на матрака, което го прави уникален. При тези матраци от най-висок клас в голяма степен присъства и ръчната изработка. Това позволява по-прецизна работа и индивидуалност при производството, така се обръща по-голямо внимание на всеки един детайл.

Голямата конкуренция подтиква производителите на матраци към търсене на все по-нови материали и технологии, за да удволетворят потребителските изисквания. За да вземе правилното решение потребителят, трябва да се информира за предимствата на предлаганите продукти. И все пак важно за избора е да види матрака, да го пробва и хареса, преди да избере какво да си купи. Да се увери, че това е неговият матрак.

Луксозните матраци не са ли твърде скъпи? Зависи какво разбирате под “скъпо”. Първо, всичките ни матраци от луксозната серия имат 10-годишна гаранция, т.е. няма как всяка година да купувате нов матрак. Освен това тези матраци на практика представляват най-доброто възможно съчетание между качество, цена и дизайн. Не забравяйте, че човек прекарва една трета от живота си в сън, което означава, че трябва да отдели особено внимание при избора на матрак, като заложи на високото качество и комфорт.

Разговор с Христо Николов

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти