Езерото Тахо, Калифорния и Невада, САЩ

20
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Туризъм

Красивото езеро Тахо се намира в планинската верига Сиера Невада, на границата на Калифорния и Невада в САЩ. Тахо обхваща близо 496 кв. км (192 кв. мили) и е в непосредствена близост до красив планински масив. Невероятна красота на езерото е една от основните причини за целогодишния туристически интерес.

 

Езерото Тахо не замръзва през зимата и туристическата инфраструктура в района е изключително развита. Има 12 ски курорта, а туристите могат да се отдадат на многобройни зимни спортове като сноуборд, ски, каране на моторни шейни и др. През лятото много популярни са и водните спортове – плуване, гребане, водни ски и гмуркане.

Забавленията вечер са също толкова разнообразни. Посетителите могат да потанцуват в дискотека или пък да изпият по питие в някои от многобройните барове. За любителите на хазарта, разбира се, има и казина. През деня много туристи се разхождат сред красивата природа, наемат велосипеди или играят голф. Може също да се наеме кола и да се направи кръг около езерото, за да се види цялата му неизразима красота. Пътуването около езерото е 72 мили (ако се пътува по часовниковата стрелка). Това е по-безопасният път. Ако се тръгне от другата посока (обратно на часовниковата стрелка), пътуването отнема около 76 мили и е по-опасно, защото шофьорите гледат повече към езерото.

Езрото Тахо е наистина красиво място, което определено си заслужава посещението!

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на&nbspповече

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много&nbspповече

Пустините заемат около една пета от повърхността на Земята. Намират се в умерения&nbspповече