Ана Паула: Бразилската муза на монокините

4
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Ако посетите Мондиал 2014 в Бразилия и видите жени да се припичат без горнища на плажа, то знайте, че това е заслуга на Ана Паула Ногейра. Тя е известна като музата на „Toplessazo“, движение създадено миналия декември, което се бори за правото на жените да ходят по монокини край бреговете на океана.

Ами, да. Въпреки че като си помислите за карнавала в Рио де Жанейро, в съзнанието ви изникват образите на голи до кръста момичета, които поклащат прелестите си в ритъма на самба, всъщност показването на гърдите е абсолютно забранено на плажа и полицията дебне зорко за нарушителки.

34-годишната Ана Паула Ногейра обаче се обяви срещу този своебразен закон за скромност и в края на миналата година заедно със свои съмишленички протестира с гърдите си пред камерите. Именно Ана бе първата, която се осмели да наруши забраната. Следващия месец от „Toplessazo“ планират и други прояви, а красивата брюнетка позира топлес за уебсайта Paparazzo, за да изрази подкрепата си за каузата.

„Ние трябва да превърнем Рио в космополитен град, по-модерен. Ще организираме световно първенство по футбол и Летни олимпийски игри и трябва да сме като другите градове по света“, заяви отявлената защитничка на правата на жените. Според нея, властите трябва да отменят действието на закона възможно най-скоро.

Още от средата на миналия век бразилското правосъдие определя женската голота като престъпление. Наказанията варират от глоби до няколко месеца затвор. Градският съвет на Рио де Жанейро започна дебат за отмяната на закона, но до момента конкретни решения не са взети.

През ноември бразилската кинозвезда Кристина Флореш се появи топлес на снимачната площадка и общински полицаи й направи забележка. Флореш после призна, че изобщо не е знаела, че топлесът е нарушение на закона.

ГАЛЕРИЯ С ОЩЕ ГОРЕЩИ СНИМКИ НА АНА ПАУЛА НОГЕЙРА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!