Силни и стилни всеки ден!: Въображение и фантазия

1
Добави коментар

Човек е дарен с невероятната способност да твори. Да твори неща, които не съществуват в момента, изглеждащи невъзможни в момента. Но той има тази способност. И има едно невероятно оръжие в своя полза – въображението и фантазията си. Както казва Наполеон Хил: „Ако можеш да си представиш нещо достатъчно ярко – можеш и да го постигнеш.”

Изключително важно и задължително условие да постигнеш това, което желаеш е да можеш ясно да си го представиш. Колкото по-ясно и детайлно си го представяш, толкова по-лесно ще го постигнеш.

За това е изключително важно да развиваш въображението си – постоянно и по всякакъв възможен начин. То може да се окаже разковничето за положителна промяна в живота ти и осъществяването на мечтата си.

Винаги си представяй какво искаш, как ще се почувстваш като го получиш, как ще изглеждаш, какво ще кажеш. Колкото повече усещания включиш в картинката, толкова по-бързо ще я видиш не само във въображението си, но и наистина.

Упражнения по развиване на въображението: Наблюдавайте облаците и се опитвайте да ги оприличите на нещо; Рисувайте, слушайте музика

Когато говорите с някой по телефона, опитвайте се да си представите какво прави в момента, как е облечен, какъв цвят са дрехите му.

Помагайте си с картинки – изберете си картинки, които отговарят или приличат на това, което желаете – сложете ги на места, където ще ги виждате постоянно и си представяйте как ще се чувствате, когато постигнете целта си.

Играйте на асоциации с децата.

Наблюдавайте даден предмет и се опитайте да си го представите по-различен – напр. много по-голям, много по-малък, друг ярък цвят, с разкривена форма.

Въображението и фантазията са изключително важни не само, за да можете да си представяте детайлно крайния резултат от вашата работа или усърдие, но е невероятно полезно за подобряване на паметта ви.

Развивайки въображението си, ще започнете да забелязвате, с каква лекота помните неща, които преди ви е било невъзможно да запомните.

Затова, не се притеснявайте – фантазирайте на воля и не поставяйте граници на мечтите си.

Ако можеш да си представиш нещо е най-малките детайли – ти наполовина си го създал!

Най-трудното е направено!